Τα κρατήσαμε στα χέρια μας και σε καθοδηγούμε ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή!


Τα κρατήσαμε στα χέρια μας και σε καθοδηγούμε ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή!

Έχω έρωτα με τα ετήσια ημερολόγια. Κρατάω κάποια από περασμένες χρονιές, είτε γιατί εκεί αφήνω σημαντικές σημειώσεις, είτε απλά γιατί... έτσι. Μ' αρέσουν. Είναι τα ιδιαίτερα τετράδια που μας κρατάνε συντροφιά όλο το χρόνο. Εκεί θα σημειώσουμε τα "πρέπει μας" εκεί κάποια σημαντικά ραντεβού. Εκεί, επίσης, θα κάνουμε τις ζωγραφιές μας... Γενικά είναι συνοδοιπόροι.

Γι' αυτό φρόντισε ο συνοδοιπόρος της νέας χρονιάς που έρχεται, να είναι αυτό ακριβώς που θες. Να ταιριάζει στο χαρακτήρα σου, να έχει σελίδες που χωρούν τις υποχρώσεις σου αλλά παράλληλα σου θυμίζουν όλα αυτά που εσύ δε θέλεις να ξεχάσεις.

Εμείς, κρατήσαμε στα χέρια μας 8 από τα πιο ιδιαίτερα νέα ημερολόγια, τα φωτογραφίσαμε, και σου λέμε λίγα πράγματα για το καθένα, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Καλή χρονιά, γεμάτη οργάνωση και όμορφες σκέψεις!
 

Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αθήνα

Εκδόσεις Μεταίχμιο

logotexnikes12.JPG
 

Αγαπάς την Αθήνα; Λατρεύεις τη φωτογραφία αλλά και τη λογοτεχνία; Αν ναι, τότε το ημερολόγιο που ψάχνεις για το 2018, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στις σελίδες του, υπάρχουν οι μέρες του χρόνου χωρισμένες ανά τρεις, ιδιαίτερες φωτογραφίες της πρωτεύουσας, αλλά και κείμενα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (και όχι μόνο)!
 

   logotexnikesin2.jpg
 

Για να  πάρεις ιδέα, αναφέρουμε λίγα μόνο από τα ονόματα που θα βρεις στις "Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αθήνα":  Μ. Καραγάτσης, Άλκης Ζέη, Νίκος Γκάτσος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Θεοτοκάς, Μένης Κουµανταρέας, Πέτρος Τατσόπουλος, Ιωάννα Καρυστιάνη, Κώστας Ταχτσής, Γιώργος Σεφέρης...

Το ημερολόγιο έχει ύψος 20 εκατοστά και πλάτος 13 εκατοστά.

 

Hμερολόγιο αισιοδοξίας

Eκδόσεις Μίνωας

 imerologioaisiodoksias1.JPG
 

Η ψυχολόγος PhD Σμαρούλα Παντελή, σου υπόσχεται ότι μέσα από τις σελίδες του ημερήσιου ημερολογίου που έχει επιμεληθεί, θα δεις τη ζωή σου να βουτάει στα χρώματα στου ουράνιου τόξου! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις προτάσεις που θα βρεις σκορπισμένες στις 352 σελίδες του.
 

imerologioaisiodoksiasother.jpg


Το ημερολόγιο έχει ένα... αισιόδοξο χρώμα, το οποίο γίνεται πλαίσιο όσων θα γράψεις μέσα στο χρόνο, ενώ έχει ύψος 16 εκατοστά και πλάτος 12 εκατοστά.

 

Μην κρατάς κάτι που φεύγει, μη διώχνεις κάτι που έρχεται

Εκδόσεις Αιώρα

minkratas.jpg  


Αν αναζητάς φράσεις που θα σε εμπνεύσουν, και θα σε βοηθήσουν τη νέα χρονιά να μην ξεφύγεις από τους στόχους σου, τότε πρέπει να κρατήσεις στα χέρια σου το ημερολόγιο των εκδόσεων Αιώρα. Στο εξώφυλλο του φιλοξενεί ένα ιαπωνικό ρητό, ενώ στο εσωτερικό του θα βρεις 3 ημέρες ανά σελίδα, και μια φράση για κάθε εβδομάδα. Δευτέρα 6 Αυγούστου, για παράδειγμα, διαβάζουμε: Δεν έλκεις αυτό που θέλεις, έλκεις αυτό που είσαι. (Wayne W. Dyer).  Επίσης, "κρύβει" και κάποιες εκπλήξεις, όπως ένα δισέλιδο το οποίο μπορείς να ζωγραφίσεις. Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, έχει ύψος 17 εκατοστά και πλάτος 12 εκατοστά, ενώ αποτελείται από 128 σελίδες. 
 

Περί Αξιοπρέπειας

Εκδόσεις ΙANOS

periaxioprepias4.JPG  


Αν ψάχνεις ένα μικρό ημερολόγιο, πρακτικό, και ταυτόχρονα... φιλοσοφημένο, τότε το "Περί Αξιοπρέπειας" των εκδόσεων IANOS είναι αυτό που σου ταιριάζει. Έχει διαστάσεις 11 εκατοστά πλάτος και 16 εκατοστά μήκος, δηλαδή είναι λίγο πιο μεγάλο από την παλάμη σου. Μικρό και γεμάτο!
 

metafysiki3.JPG


Είναι χωρισμένο σε εβδομάδες, στις οποίες παρεμβάλονται 119 αποσπάσματα κειμένων που έχουν επιλεχθεί από βιβλιοπώλες και συνεργάτες του ΙΑΝΟΥ. Όλα τα κείμενα, έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπεια, τη... διαχρονική. Θα θυμηθείς ή θα διαβάσεις για πρώτη φορά, κείμενα του Πλάτωνα, του Ομήρου, του Καβάφη, του Καζαντζάκη, αλλά και των Νίτσε, Μπουκάι και άλλων. Όλα για εκείνη.
 

Ημερολόγιο καλοτυχίας 2018

Εκδόσεις Μύρτος

kalotyxias.JPG  
 

Η Σάρα Φαφούτη έχει ετοιμάσει για σένα ένα ημερολόγιο που θα σε ταξιδέψει στο χρόνο και θα σου χαρίσει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα! Το λέει και το όνομα του: Ημερολόγιο καλοτυχίας. Στις 114 σελίδες του, μια Μικρασιάτισσα αρχόντισσα γιαγιά, θα σου μεταδώσει τις εμπειρίες της ζωής της με αγάπη, νοσταλγία και σεβασμό.
 

kalokairi11.jpg
Όλα αυτά, φυσικά, παράλληλα με τον χρόνο που κυλάει. Το ημερολόγιο είναι εβδομαδιαίο και εμπλουτισμένο με όμορφες εικόνες. Έχει ύψος 21 εκατοστά και πλάτος 16 εκατοστά.

 

Γνωμικά Αρχαίων

Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία

 gnwmika.jpg

Αν αγαπούσες τα αρχαία, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ψάξεις στα βιβλιοπωλεία για το ημερολόγιο των εκδόσεων Μαλλιάρης Παιδεία. Σε κάθε του σελίδα υπάρχει μια μέρα, και σε κάθε ημέρα ένα αρχαίο ρητό. Αιτία της άδικης οργής είναι τα λόγια. Οργής ματαίας εισί αίτιοι λόγοι είχε πει ο Αισχύλος και εμείς διαβάζουμε στις 15 Ιουνίου. Έχει σκληρό εξώφυλλο, 320 σελίδες, ύψος 17 εκατοστά και πλάτος 12 εκατοστά.

 

Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης 2018

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

imerologiothetikiskentriki22.JPG 
 

Το πιο μικρό σε διαστάσεις ημερολόγιο του αφιερώματος, είναι αυτό των εκδόσεων Παπαδόπουλος. Είναι ημερήσιο, και σε πολλές από τις 352 σελίδες του "κρύβει" φράσεις που θα σε εμπνεύσουν. Λόγια μεγάλων συγγραφέων και αποστάγματα σοφίας, παρέα με χιουμοριστικές ατάκες και τις εικονογραφήσεις της Μυρτώς Δεληβοριά.
 

papadopoulos1.jpg  

"Η φιλία διπλασιάζει τη χαρά μας και διαιρεί τη θλίψη μας διαβάζουμε στις 21/1/18, ημέρα αγκαλιάς, για παράδειγμα, ενώ στην οικονογράφηση του Ιανουαρίου βλέπουμε ένα ζευγάρι, κάτω από τον ήλιο. Ιδανικό για εσένα που θέλεις να έχεις το χαμόγελο στην... τσέπη!

 

Ο Μικρός Πρίγκιπας 2018

Εκδόσεις Πατάκη

princecollage.jpg 

«Το πιο σημαντικό είναι αόρατο...»

Με αυτή τη φράση κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά, το ημερολόγιο των εκδόσεων Πατάκη "Μικρός Πρίγκιπας 2018". Αν λατρεύεις αυτόν τον λογοτεχνικό ήρωα, τότε πρέπει να το κάνεις δικό σου. Είναι χωρισμένο σε μέρες, και έχει εικόνες από την ταινία "Ο Μικρός Πρίγκιπας". Επίσης, στην αρχή κάθε μήνα, θα βρίσκεις χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτό το κλασικό και αγαπημένο παραμύθι για κάθε ηλικία. Οι διαστάσεις του είναι 17 εκατοστά ύψος και 12,5 εκατοστά πλάτος, ενω οι σελίδες συνολικά 422.