Υποδέξου το 2018 με τέλειο aftertaste


Ας είμαστε ειλικρινείς. Ένας λόγος που αγαπάμε τις γιορτές είναι γιατί είναι μια τέλεια δικαιολογία να πιούμε κάτι παραπάνω. Έχουμε τόσες οικογενειακές μαζώξεις να… αντέξουμε εξάλλου!

ΟΚ, πέρα από την πλάκα, ένα ωραίο ποτό, αυτές τις όμορφες γιορτινές ημέρες θέλουμε να υπάρχει στο χέρι μας, να μας κρατάει συντροφιά, ενώ μιλάμε και γελάμε με τους φίλους μας, και το οποίο μας βάλει ακόμη περισσότερο σε γιορτινή διάθεση, ενώ θα… ιντριγκάρει την γευστική μας παλέτα!

Παρακάτω λοιπόν, σου προτείνω να δοκιμάσεις το άκρως λαχταριστό εορταστικό κοκτέιλ, το οποίο είναι εύκολο στην εκτέλεσή του και σίγουρα ό,τι πρέπει για να υποδεχτείς την νέα χρονιά με… στιλ!

Αφρώδες κοκτέιλ με δεντρολίβανο και αχλάδι

Υλικά

Χυμό αχλαδιού

Σαμπάνια

Ζάχαρη

Νερό

Φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

#1. Φτιάξε το σιρόπι δεντρολίβανου, ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι, λίγη ζάχαρη, νερό και μερικά κλωναράκια δεντρολίβανου. Άφησε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, βγάλε τα κλωναράκια δεντρολίβανου και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.

#2. Σε ένα ποτήρι βάλε 1 μέρος από τον χυμό αχλαδιού και 3 μέρη σαμπάνιας. Πρόσθεσε το σιρόπι δεντρολίβανου (όσο θέλεις εσύ) και ανακάτεψε.

#3. Ολοκλήρωσε με θρυμματισμένο πάγο και διακόσμησε το κοκτέιλ με ένα κλωναράκι δεντρολίβανου.

Σημείωση: Μην ξεχνάς να πίνεις υπεύθυνα!