5 τρόποι για να ξεφύγεις από την… μιζέρια των γιορτών


Είναι η ιδέα μου ή τα Χριστούγεννα έχουν καμιά φορά μια θλίψη; Ναι, είναι όλα έξω όμορφα και στολισμένα και ναι, όλοι είναι σε χαρούμενη διάθεση και θέλουν να παρτάρουν μέχρι το πρωί, παρόλα αυτά, εσύ σαν να έχεις ένα σύννεφο από πάνω σου.

Όχι δεν είσαι μισάνθρωπος επειδή δεν έχεις όρεξη να… κάτσεις στα πόδια του Άι Βασίλη και να του ζητήσεις τι θα ήθελες φέτος, είσαι απλά φυσιολογικός άνθρωπος που μπορεί μόλις να χώρισες, να μην έχεις σύντροφο, να μην μιλάς με τους γονείς σου ή σε χειρότερη περίπτωση να έχεις χάσει αγαπημένα σου πρόσωπα. Και όλη αυτή η εορταστική διάθεση δεν βοηθάει τέτοιες καταστάσεις.

Και επειδή μας είναι πιο εύκολο καμία φορά να είμαστε εμείς ο Scrooge σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη ιστορία της ζωής μας, εγώ λέω φέτος να είσαι ο χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος που ακόμη και άσχημα να είναι τα πράγματα μπορείς να δεις ότι το νερό είναι μισογεμάτο τελικά.

Επίσης, τα παρακάτω θα σε βοηθήσουν αρκετά…

#1. Κάνε κάτι γιορτινό

Όσο και αν το μισείς, καμιά φορά το να δεις μια ευχάριστη, χριστουγεννιάτικη ταινία ή να πας να μια βόλτα στην γιορτινή πόλη θα σου φτιάξει τελικά την διάθεση, αν όχι θα σε κάνει να ξεχαστείς.

#2. Βρες φίλους

Όσο κι αν η ιδέα του ότι δεν θέλεις να δεις άνθρωπο σε τραβάει εξαιρετικά αυτή την περίοδο, το να δεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, έστω κι ένα, αρκεί καμιά φορά για να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

#3. Δώσε αυτούς που έχουν ανάγκη

Το να προσφέρεις την βοήθειά σου, μερικά ρούχα, φαγητό, χρήματα κ.ο.κ. σε κάποιον που το έχει πραγματική ανάγκη θα σε κάνει να νιώσεις εκπληκτικά! Θα σου πρότεινα να το κάνεις όλη τη χρονιά αυτό!

#4. Σκέψου θετικά

Κλισέ, αλλά βοηθάει. ΟΚ, μπορεί να μην μπορείς να αλλάξεις όλα όσα θέλεις στην ζωή σου ή το πώς έχουν τα πράγματα στην παρούσα κατάσταση, αλλά μπορείς να αλλάξεις τώρα την διάθεσή σου. Έστω και για λίγο. Σκέψου όλα τα καλά που έχεις αυτή την στιγμή στην ζωή σου και όλα όσα έχεις καταφέρει μέσα στην χρονιά. Λίγα-πολλά, όλα είναι σημαντικής σημασίας.

#5. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Τι κι αν κάποιος έχει περισσότερα χρήματα και κατάφερε να πάει στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα ή μπορεί και βγαίνει κάθε μέρα. Ο καθένας πορεύεται με αυτά που έχει και πρέπει να τα εκτιμάμε όσα έχουμε. Όμως, το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ούτε σε βοηθάει να πας μπροστά, ούτε μπορείς να απολαύσεις αυτά που με έχεις, με την καρδιά σου. Αντιθέτως σε κάνουν να είσαι διπλά στεναχωρημένος.