Και να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου


ΟΚ, ας είμαστε ρεαλιστές. Υπάρχει στην Ελλάδα η δουλειά των ονείρων μας; ΟΚ, παίζει και να υπάρχει, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Το θέμα όμως είναι ότι πλέον, είναι ακόμα πιο δύσκολο να την βρούμε ή να την αποκτήσουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει υπομονή και επιμονή. Α, και ένα καλό βιογραφικό. Ένα βιογραφικό όχι απλά decent, αλλά ένα που να ξεχωρίσει από τα χιλιάδες άλλα που λαμβάνουν καθημερινά οι υπέθυνοι στο HR.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για το τέλειο βιογραφικό;

#1. Βρες ένα καλό πρόγραμμα για να δημιουργήσεις το CV σου

Εννοείται πώς υπάρχουν προγράμματα που μπορείς να στήσεις πάνω σε αυτά το βιογραφικό σου και να δείχνει λες και το έχει φτιάξει κάποιος γραφίστας! Φυσικά, αν έχεις φίλο γραφίστα, θα μπορούσε να στο κάνει…. «τούμπανο», αλλά ακόμη κι αυτά τα προγράμματα βοηθούν πολύ. Μερικά από αυτά; Το Lucidpress, Canva κ.ά.

#2. Κάνε έρευνα

Πες «αντίο» στα βαρετά layouts και στο word στο οποίο έφτιαχνες προηγουμένως το CV σου. Θυμήσου ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό έγγραφο, οπότε πρέπει να δείχνει και επαγγελματικό. Από το στήσιμο, το πώς θα γράψεις την προϋπηρεσία σου, όλα. Μπες online, αναζήτησε άλλα βιογραφικά, δες πώς είναι, το στήσιμο, το γράψιμο, όλα και ανάλογα δούλεψε και το δικό σου.

#3. Κάν’το δικό σου και ξεχώρισε

Όσον αφορά το CV σου, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει μια συνοχή. Όχι μόνο το design, αλλά και το ύφος ολόκληρο. Είναι σημαντικό να αντικατοπτρίζει τον εαυτό σου, τα πάθη σου και το ενδιαφέρον σου για την δουλειά που θέλεις να κάνεις! Μόνο έτσι θα ξεχωρίσει το CV σου!