Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι αρρωσταίνεις; 5 tips για να… προλάβεις την κατάσταση!


Είναι η περίοδος των… κρυολογημάτων (γιατί δεν μας έφτανε ο covid19). Και λογικό, αν το καλοσκεφτείς. Από την μία βρέχει και έχει υγρασία (πρώτος ένοχος), από την άλλη ο καιρός στην χώρα μας είναι ατίθασος–το πρωί έχει ήλιο και ζέστη και το βράδυ κρύο- (δεύτερος ένοχος) και, φυσικά λίγο να μιλήσεις με έναν «κρυωμένο» φίλο, συμφοιτητή συνάδελφο κ.ο.κ. και να έρθεις κοντά του και αρκεί για να κρυώσεις (τρίτος ένοχος).

Και δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ, δεν μπορώ να είμαι άρρωστη. Γι’ αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις όταν νιώθω ότι αρρωσταίνω, προσπαθώ να προλάβω την κατάσταση πριν γίνει ανεξέλεγκτη!

Τι κάνω λοιπόν, για να καταπολεμήσω ένα πρόωρο κρύωμα από το να γίνει βαριά αρρώστια; Τα παρακάτω φυσικά! Κάνε τα και εσύ και θα με θυμηθείς!

#1. Κοιμήσου

Ο οργανισμός σε περιπτώσεις σαν αυτές είναι εξασθενημένος, οπότε το να ξεκουραστείς είναι το Α και το Ω.

#2. Δοκίμασε το “neti pot”

Σωτήριο! Το κάνουν συνήθως οι Άγγλοι αυτό. Το “neti pot” είναι ένα κεραμικό σκεύος με το οποίο κάνεις πλύσεις με ζεστό νερό και αλάτι για να καθαρίσει η μύτη. Ξεβουλώνει αμέσως σου λέω!

#3. Υγρά, υγρά, υγρά!

Το ξέρεις ήδη αυτό, αλλά στο ξαναλέω γιατί είναι πολύ σημαντικό. Όταν ο οργανισμός σου έχει να αντιμετωπίσει ιούς, αλλεργίες κτλ. είναι σημαντικό να ενυδατώνεσαι ακόμη περισσότερο απ’ όταν είσαι υγιής.

#4. Ζεστό φάϊ

Φυσικά και μια κοτόσουπα είναι το καλύτερο «γιατρικό»! Βάλε την μαμά να σου φτιάξει ένα καζάνι (ΟΚ, αστειεύομαι και λίγο).

#5. Πήγαινε στον γιατρό

Μην περιμένεις να ανεβάσεις πυρετό για να πας στον γιατρό. Πρόλαβε την κατάσταση πριν χειροτερέψει! Πήγαινε στον/στην γιατρό και πες του/της όλα τα συμπτώματά σου, καθώς έτσι θα γιατρέψει ό,τι έχεις, πολύ σωστότερα.