Λίγη προσπάθεια θέλει, μη νομίζεις.


Είναι σημαντικό το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις να είναι… υποφερτό. Οι συνθήκες εργασίας πλέον στην χώρα μας έχουν σίγουρα πέσει κατακόρυφα. Γι’αυτό και είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναπτύξουμε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μπορούμε να επιβιώσουμε. Και αυτό θα γίνει μόνο, αν καταφέρεις να έχεις καλές σχέσεις με τους συνεργάτες σου. Είναι αυτοί οι μόνοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι περνάς, τις δύσκολες εκείνες στιγμές που το άγχος της δουλειάς…. Χτυπάει κόκκινο! Και αν είσαι αρκετά τυχερός μπορείς να βρεις ανθρώπους με τους οποίους να μπορεί να καταφέρεις κάτι παραπάνω από το να «συμβιώσεις» μαζί τους. Μπορεί να χτίσεις μέχρι και τα θεμέλια για μια νέα φιλία!

Πώς τα πας λοιπόν, με τους συναδέλφους σου; Αν νιώθεις ότι ακόμα δεν έχεις βρει… το «κουμπί» τους, αρκεί να δοκιμάσεις τα παρακάτω tips και να είσαι σίγουρος ότι θα γίνεις το αγαπημένο πρόσωπο όλων στο γραφείο!

#1. Δείξε ενδιαφέρον στην ζωή των συναδέλφων σου

Ρώτα και μάθε για την ζωή τους –χωρίς να γίνεσαι creepy ή αδιάκριτος-, απλά δείχνοντας ενδιαφέρον για το τι κάνουν εκτός γραφείου.

#2. Δώσε boost αυτοπεποίθησης

Δεν νιώθουν όλοι οι άνθρωποι πάντα τέλεια για τον εαυτό τους και για την δουλειά τους. Σαν συνεργάτης που είσαι και που η γνώμη του εκτιμάται, κάνε ένα θετικό σχόλιο σε αυτό τον άνθρωπο για την δουλειά του, όταν βλέπεις ότι έχει ανάγκη. Θα εκτιμηθεί η κίνηση σου αυτή, να το ξέρεις.

#3. Μην ξεκινάς τον μονόλογο

Ναι, αν έχεις να πεις μια ιστορία να την πεις. Αλλά γενικά, άσε και τους άλλους να μιλήσουν. Ξεκίνα διαλόγους και όχι μονόλογους. Είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σου και των υπόλοιπων συναδέλφων σου.

#4. Μάθε τα ονόματα

Ε, ΟΚ, ακόμα να μάθεις τα ονόματα των συναδέλφων σου; Αυτό δείχνει σαν να μην νοιάζεσαι να μάθεις τους ίδιους τους ανθρώπους και αν αυτό ισχύει, τότε καλύτερα να συνηθίσεις να τρως μεσημεριανό μόνος σου, από τώρα.

#5. Ένας για όλους και όλοι για έναν

Είναι σημαντικό να δείχνεις ότι έχεις ομαδικό πνεύμα. Αν μια μέρα έχεις λίγο χρόνο παραπάνω και κάποιος συνάδελφος «πνίγεται» στην δουλειά, ρώτα πώς μπορείς να βοηθήσεις. Θα δεις ότι θα κάνουν το ίδιο και για εσένα σε αντίστοιχη περίπτωση.