Τι κάνουν αυτοί καλύτερα από μας;



Είναι αυτά τα ζευγάρια που συναντάς μια φορά στο τόσο, εξαιρετικά σπάνια είναι η αλήθεια, και κάθεσαι και τους χαζεύεις. 

Συνήθως έχουν συμπληρώσει δεκαετία μαζί, η σχέση τους έχει δοκιμαστεί, έχουν αποκτήσει και κανένα πιτσιρίκι και παρόλα αυτά τίποτα δεν δείχνει ότι έχει δημιουργηθεί ρωγμή μεταξύ τους. 

Εάν είναι φίλοι σου ίσως ξέρεις τα μυστικά τους και τους έχεις ήδη πει ότι τους θαυμάζεις. Εάν όμως δεν σου έχει τύχει να γνωρίσεις από κοντά ένα τέτοιο, αξιοζήλευτο ζευγάρι, δες εδώ ποια είναι τα μυστικά του: 

1. Δεν τους νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι.
Όχι ότι είναι στον κόσμο τους αλλά προτιμούν να ασχολούνται με τη δική τους σχέση παρά να συγκρίνονται διαρκώς με τους γύρω τους. Στην περίπτωσή τους βέβαια οι γύρω τους είναι αυτοί που ασχολούνται μαζί τους ψάχνοντας να βρουν έστω και την παραμικρή χαραμάδα/ ατόπημα/λάθος. 

2. Δεν φοβούνται να μαλώσουν.
Ο τσακωμός είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις σε μια σχέση. Είναι τρόπος επικοινωνίας και εάν δεν επικοινωνείς ξέχνα την τη σχέση. Τα ευτυχισμένα, λοιπόν, ζευγάρια και τσακώνονται αλλά και στο τέλος καταλήγουν και σε κάποιο συμπέρασμα, βγάζουν ένα πόρισμα, και τελικά καταλήγουν ακόμα πιο δυνατοί.

3. Ξέρουν να ζητούν συγνώμη.
Και το λάθος μέσα στη ζωή είναι. Και τα νεύρα. Και οι στιγμές αδυναμίας. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσεις στον άνθρωπό σου, πού θα πας, αλλού; Απλά δεν ξεχνάς ότι η σχέση σας βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και πάντα μα πάντα ζητάς ειλικρινά συγνώμη. 

4. Έχουν ο ένας τον άλλον εικόνισμα.
Που λέει ο λόγος, όχι ότι αγιοποιούν το έτερον ήμισυ αλλά σίγουρα τον θαυμάζουν, τον εκτιμούν, τον παροτρύνουν να γίνεται καλύτερος. Και φυσικά αυτή η υποστηρικτική στάση είναι αμοιβαία.  

Είναι λαχείο ο έρωτας αλλά η σωστή η σχέση θέλει δουλίτσα.