Απλοί τρόποι για να μειώσεις τις εκρήξεις σου.


Απλοί τρόποι για να μειώσεις τις εκρήξεις σου.

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, ναι, έτσι αισθάνεσαι καμιά φορά. Και εκρήγνυσαι.

Μπορεί ο θυμός να είναι ένα από τα φυσιολογικά συναισθήματα ενός ανθρώπου, όταν όμως παρατηρείς ότι σε καταβάλει και τελικά σε ελέγχει αντί να το ελέγχεις, μάλλον πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Δες εδώ μερικούς απλούς αλλά εντελώς ηρεμιστικούς τρόπους για να μειώσεις τις εκρήξεις σου: 

1. Μέτρα μέχρι το 10:
Κλασικό κόλπο που αν και φαίνεται πολύ απλοϊκό, λειτουργεί. Όταν νιώσεις ότι ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σου, και πριν ακόμα ανοίξεις το στόμα σου, μέτρα από μέσα σου αργά ως το 10. Μετά μίλα.

2. Κάνε τάιμ άουτ:
Είσαι σε μια συνάντηση, σε μια συζήτηση, μια απλή κουβέντα που εξελλίσσεται ξαφνικά σε μάχη. Και αρχίζεις να φουντώνεις. Τι κάνεις; Ζητάς ένα τάιμ άουτ. Δεν φεύγεις ξαφνικά. Εξηγείς ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο και ότι θα επανέλθεις ή βρίσκεις μια καλή δικαιολογία για να διακόψεις λίγο.  

3. Φέρε μπροστά σου μια χαλαρωτική εικόνα:
Το τι θα περιέχει, αυτό το ξέρεις μόνο εσύ. Σίγουρα θα είναι κάτι που σε χαλαρώνει. Μια παραλία; Πουλάκια που κελαηδούν; Ένα αγαπημένο σου πρόσωπο; Την ώρα, λοιπόν, του μεγάλου θυμού, φέρε στο μυαλό σου αυτή την εικόνα και επίτρεψέ της να σε χαλαρώσει.

4. Βρες τι σε θυμώνει πραγματικά:
Κάποιος σε αδικεί, σε προσβάλλει, εναντιώνεται στη θέλησή σου. Τι είναι αυτό που ουσιαστικά σε κάνει έξαλλη; Εάν εντοπίσεις την πραγματική αιτία του θυμού σου, θα ξέρεις και το πώς θα την πολεμήσεις. Και πάνω απ’ όλα θα ξέρεις ακριβώς τι σου φταίει και θα επικεντρωθείς εκεί, χωρίς άστοχα σχόλια και προσβολές.