…ή έστω να προσποιηθείς ότι τον αγαπάς.


Πω πω, μεγάλη υπόθεση αυτή. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου. «Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου, πάνω απ’ όλα!», θα σου πει κάθε «φιλοσοφημένο» blog. Ναι, ωραία μας τα γράψατε, μας τα είπατε και; Άλλαξε κάτι; Γιατί διαβάζοντας κάτι δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η κατάσταση, αν δεν μας πει κάποιος σε αυτή την άτιμη ζωή, πώς να το κάνουμε αυτό. Και ειδικά «αυτό». Να είμαστε δηλαδή ΟΚ, με αυτό που είμαστε. Δύσκολο πράγμα –και σ΄το λέει αυτό ένας άνθρωπος που το παλεύει χρόνια τώρα. ΟΚ, όμως γιατί αυτή η drama queen μπορεί και να το τραβήξει, θέλω να σου πω ότι δεν είναι πια και τόοοοσο ακατόρθωτο πράγμα!

Ξεκίνα βήμα-βήμα αρχικά. Δεν χρειάζεται να βιαστείς. Με απλά, καθημερινά πράγματα. Με αυτά τα… απλά θα σε «ξεκινήσω» κι εγώ. Για τα πιο βαριά… άσ’τα για κανένα ειδικό!

Σταμάτα να βγαίνεις με… μ@#$$&*ο κόσμο

Μάλλον δεν σέβεσαι τον εαυτό σου για να το κάνεις αυτό. ΟΚ, όταν ήσουν έφηβος/η, αλλά τώρα; Να βγαίνεις με άτομα που ξέρεις καλά μέσα σου ότι δεν σου ταιριάζουν ή ότι δεν σου κάνουν καλό; Λίγη αυτοεκτίμηση please.

Κράτα τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου

Είπες θα αδυνατίσεις φέτος. Είπες θα περάσεις όλα τα μαθήματα του εξαμήνου. Και τι άλλο κι αν είπες, αλλά τελικά…. Flat line. Θέτε στόχους αρχικά, που πιστεύεις ότι μπορείς πραγματικά να κατορθώσεις και αν αγχώνεσαι, απλά δώσε μία μόλις υπόσχεση στον εαυτό σου, και κάνε focus σε αυτή. Έτσι, θα μπορείς να την κρατήσεις κι όλας.

Άρχισε να νοιάζεσαι για την εξωτερική σου εμφάνιση

….και υγιεινή ε; Δεν θέλεις να είσαι αυτός στο μάθημα που αποφεύγουν όλοι, γιατί «ξέχασε πάλι να βάλει αποσμητικό». Έλα εντάξει, ζούμε στην εποχή της εικόνας. Φτιάξε λίγο την εικόνα σου. Αν δεν το «έχεις» ρώτα έναν φίλο/η, κάποιον. Απλά πρόσεχε λίγο τι φοράς, να είναι καθαρά τα ρούχα σου κτλ. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα και την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη!

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Τι κι αν έχει κάποιος κοπέλα, περισσότερα λεφτά, δουλειά --whatever. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει εσύ τι κάνεις. Είσαι η καλύτερη version του εαυτού σου; Τα έχεις προσπαθήσει όλα, για να καταφέρεις και εσύ πράγματα; Αν όχι, πώς γίνεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους; Άσε που δεν υπάρχει καν λόγος να μπεις σε αυτό το «τριπάκι» εξαρχής. Ο καθένας είναι διαφορετικός, μην το ξεχνάς αυτό.

Θέσε στόχους για τον εαυτό σου

Σε παρόμοια λογική και το «Κεφάλαιο Υποσχέσεις». Προκάλεσε τον εαυτό σου, με κάτι καινούργιο κάθε φορά, με κάτι που θέλεις να πετύχεις. Μόνο έτσι θα νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Και κάθε φορά που καταφέρνεις τελικά κάτι, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τέλεια θα νιώσεις. Trust me.