You’re a bad habit, baby.


Είναι το συχνό φαινόμενο να νιώθουμε καμιά φορά, ότι μένουμε στάσιμοι. Είτε με την δουλειά μας, είτε με την προσωπική μας ζωή, με όλα!

Και ειδικά, αν είσαι… «καριερίστας», το να ζεις σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σίγουρα δεν βοηθάει στην παραγωγικότητά σου. Ειδικά, τώρα που είσαι νέος και είσαι στην πιο παραγωγική στιγμή της ζωής σου.

Μην ανησυχείς πάντως, όλοι έχουμε περάσει από τέτοιες, απογοητευτικές στιγμές. Εκείνες που ναι μεν, θέλεις να… δημιουργήσεις, αλλά δεν μπορείς δε.

Για να κατορθώσεις τους στόχους σου πάντως, δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός, αλλά θέλει δουλειά. Και «πακέτο» με αυτή, έρχεται και η παραγωγικότητά σου. Μόνο αν είσαι φουλ παραγωγικός θα καταφέρεις και εσύ να εξελιχθείς. Και όχι μόνο σαν εργαζόμενος, αλλά και σαν άνθρωπος!

Υπάρχουν πάντως πολλά «εκεί έξω» που μπορούν μας αποσπάσουν την προσοχή και που τελικά μας στερούν αυτή την τόσο πολυπόθητη παραγωγικότητα. Αυτά τα… bad habits είναι τα παρακάτω. Άπαξ και αποφεύγεις αυτές τις συνήθειες, θα δεις ότι τα επίπεδα της παραγωγικότητάς σου, θα… βαρέσουν κόκκινο!

#1. Τσεκάρεις συνέχεια το κινητό σου

#2. «Τιγκάρεις» τον εαυτό σου με δουλειά που απλά… δεν βγαίνει μέσα σε λίγες ώρες (με αποτέλεσμα να μην την κάνεις και σωστά)

#3. Περιβάλλεσαι από ένα ασφυκτικό περιβάλλον (τακτοποίησε αυτό το γραφείο σου επιτέλους!)  

#4. Δεν έχεις πρόγραμμα

#5. Δεν κάνεις διάλλειμα για φαγητό ή τρως ανθυγιεινά γεύματα

#6. Συγκρίνεις τον εαυτό σου (τη δουλειά σου, την καριέρα σου) με άλλους

#7. Δεν κοιμάσαι αρκετά ή κοιμάσαι πάρα πολύ και δεν έχεις καθαρό μυαλό