Τώρα θα ξυπνάς στην ώρα σου και θα γουστάρεις


Δεν είμαι πρωινός τύπος, αν και έχει αρχίσει να μου αρέσει αυτό. Δηλαδή, θεωρούσα τον εαυτό μου «νυχτερινό τύπο», που και είμαι. Λειτουργώ απλά καλύτερα το βράδυ, πώς να το κάνουμε. Παρόλα αυτά, για να έχω μια «φυσιολογική» ζωή –και δουλειά- και για να μην μετατραπώ σε βαμπίρ, κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω κάτι για να αγαπήσω το πρωί.

Να βρω έναν λόγο να ξυπνάω το πρωί, να έχω στόχους αφού ξυπνήσω το πρωί, να μάθω να… ζω και να απολαμβάνω το πρωί. Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, αν εν τέλει, κινηθείς «στρατηγικά».

Αρκεί να έχεις στο μυαλό σου μερικά πράγματα και γενικά μερικούς άσους στο μανίκι, και θα δεις ότι το να ξυπνάς στην ώρα σου το πρωί, δεν είναι… όνειρο θερινής νυκτός, αλλά κάτι που μπορείς να καταφέρεις να κάνεις και, μάλιστα να απολαμβάνεις!

#1. Έχε έναν πειστικό (και σημαντικό) λόγο να ξυπνήσεις το πρωί.

#2. Κάνε ομαλή την μετάβαση. Αν δηλαδή ξυπνούσες αργά μέχρι τώρα, μην αλλάξεις την ώρα από την μια στιγμή στην άλλη. Ξεκίνα ξυπνώντας 20-30 λεπτά τις πρώτες μέρες και βάζε έξτρα 10 λεπτά κάθε φορά.

#3. Kόψε τις «διεγερτικές» ουσίες που σε κρατούν όρθιο (βλ. καφέ, αλκοόλ, ζάχαρη).

 #4. Κάτσε σκέψου τα αρνητικά στην παραγωγικότητά σου, που προσφέρει το να κοιμάσαι αργά.

#5. Βάλε ένα φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας, να σε παίρνει τηλέφωνο το πρωί μέχρι να ξυπνήσεις.

#6. Βάλε πολλά ξυπνητήρια μαζί (κινητό, ρολόι κτλ).

#7. Κάν’το συνήθεια. Το να ξυπνάς πρωί είτε έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις, είτε όχι και το μετατρέψεις σε συνήθεια, θα σε βοηθήσει να μάθεις να ξυπνάς στην ώρα σου το πρωί.