7 σημάδια που θα ρίξουν φως στην κατάσταση


Τελικά, τι σημαίνει να είσαι μονογαμικός; Είναι να είσαι πιστός στην σχέση σου ή να θέλεις τελικά, πραγματικά να περνάς τον χρόνο σου, με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο;

Στις ημέρες μας, όπου οι σχέσεις εχουν αλλάξει πολύ, αυτή η λέξη έχει μια πολύ πιο γενική έννοια, απ’ ότι είχε παλαιότερα. Το ότι βγαίνεις με μια κοπέλα αυτή την περίοδο, δεν σε κάνει μονογαμικό. Ούτε αν έχεις τώρα μια μακροχρόνια σχέση. Το να πηγαίνει από την μία σχέση στην άλλη, ίσως τελικά να σε κάνει πιο μονογαμικό. Πολλοί ψυχολόγοι, περιγράφουν έναν μονογαμικό άνθρωπο, σαν κάποιον που θέλει να είναι πιστός σε έναν άλλο άνθρωπο, μέχρι τελικά να προχωρήσει σε μια καινούργια σχέση.  

Κάποτε βέβαια, το να παραμείνεις κάποιος πιστός σε μια σχέση ή ένα γάμο, σήμαινε ότι πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο άλλο σου «μισό» 20 ή 30 χρόνια. Αυτοί οι «αριθμοί» πλέον, τρομάζουν τους ανθρώπους. Αυτός είναι και ένα βασικός λόγος που πολύς κόσμος, άνδρες-γυναίκες, προτιμούν να κάνουν μια μακροχρόνια σχέση, παρά να επενδύσουν σε μία, μέσω του έγγαμου βίου.

Υπάρχουν τελικά, πολλές διαφορετικές θεωρίες επί του θέματος, και σίγουρα πολλές έχουν αλλάξει από παλιά, όπου η έννοια «μονογαμική σχέση», ισούταν με ένα παντρεμένο ζευγάρι σε μια πιστή σχέση.

Όσο όμως εξελίσσεται η κοινωνία μας, εξελίσσονται και οι σχέσεις (προς το καλό ή και προς το χειρότερο) και σίγουρα τα δεδομένα αλλάζουν. Σύμφωνα λοιπόν, με τα νέα δεδομένα ιδού το «πόρισμα» για το πώς λειτουργεί ένας μονογαμικός άνθρωπος, σύμφωνα πάντα με την δική μας πλευρά των πραγμάτων.   

#1. Έχει «ιστορικό» μακροχρόνιων σχέσεων

#2. Δεν του αρέσει η ανεξαρτησία του

#3. Δεν τον ενδιαφέρει να γνωρίσει την οικογένεια του/της συντρόφου του

#4. Δεν τον απασχολεί το «ιστορικό» σχέσεων του/της συντρόφου του

#5. Έχει στόχους για την ζωή και την καριέρα του

#6. Είναι αυθόρμητος και τα συναισθήματά του «καταπιάνονται» από την στιγμή

#7. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο η γνώμη του/της συντρόφου του, όσο η δική του