4 τρόποι να καταπολεμήσεις την «θερινή ραστώνη»!


Είσαι στο σπίτι. Δεν έχεις τι να κάνεις. Σχολή δεν έχεις, ούτε δουλειά. Όλοι οι φίλοι είναι απασχολημένοι. Είναι αυτή η στιγμή της ημέρας που απλά δεν έχεις να κάνεις τίποτα και είσαι σπίτι και απλά, β-α-ρ-ι-έ-σ-α-ι. Οκέι, όλοι έχουμε βρεθεί σε αντίστοιχη φάση.

Το να δεις ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά, ακούγεται τώρα ανούσιο (ή απλά περιμένεις μέχρι αύριο για να βγει ένα ακόμη επεισόδιο και να δεις δύο back-to-back). Να μπεις στο Facebook μοιάζει άθλος ακατόρθωτος (όλο τα ίδια και τα ίδια). Το να κάνεις οποιαδήποτε άλλη «εξωσχολική» δραστηριότητα, απλά δεν σε ψήνει. Τι κάνεις λοιπόν; Εγώ λέω να κάνεις τα παρακάτω.

Προσωπικά, το κάνεις βρεις να κάνεις 1-2 μικροπράγματα μέσα στο σπίτι, είναι τελικά αρκετά για να σε «ξεμπλοκάρουν» από την βαρεμάρα αυτή και θα σου δώσουν το push που χρειάζεσαι για να ξεκολλήσεις από αυτή την ραστώνη στην οποία έχεις βουλιάξει.

#1. Work room on fleek

Γενικά, είμαστε πλέον «προγραμματισμένοι» να πιάνουμε με την πρώτη ευκαιρία το κινητό μας, όταν βαριόμαστε. Αλλά όταν και αυτό μοιάζει βαρετό, τότε κάνε ένα digital detox, ξεκαθαρίζοντας το γραφείο σου. Ένα οργανωμένο γραφείο είναι και η… μισή αρχοντιά. Πέρα του ότι αυτό είναι ένα task που όλο αναβάλλεις και θα σε γεμίσει ευχαρίστηση, θα σου προσφέρει και ενέργεια και θα σε ξυπνήσει!

#2. Snacking

Το να φτιάξεις ένα ωραίο σνακ (να το φτιάξεις είπαμε, όχι να το αγοράσεις από το περίπτερο!) έχει πολλά καλά. Πρώτον, θα φας. Δεύτερον, θα σε βάλει στο mood του να δημιουργήσεις κάτι με τα χέρια σου –έστω και μικρό. Τρίτον, θα σου δώσει ενέργεια –ειδικά, αν είναι θρεπτικό. Τέταρτον, ε, θες κι άλλο;

#3. Productive ΑF

Ήρθε η ώρα να… ξυπνήσεις την παραγωγικότητά σου! Εκεί που κάθεσαι στον καναπέ και κοιτάς το ταβάνι είναι μια καλή ευκαιρία να οργανωθείς. Τι δουλειές έχεις αυτές τις μέρες; Σε ποια μαθήματα πρέπει να πας. Κάνε ένα πλάνο όλων αυτών που έχεις να κάνεις, μέχρι και την λίστα του σουπερμάρκετ. Επίσης, αυτό το task θα σου δώσει ένα boost για να κάνεις και άλλα πράγματα μετά!

#4. New space alert!

Το να μετακινηθείς από το ένα μέρος του σπιτιού στο άλλο, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην διάθεσή σου. Μην μένεις κλεισμένος στο δωμάτιο σου, γιατί αυτό, θα ενισχύει ακόμη περισσότερο στην… βαρεμάρα σου! Άλλαξε περιβάλλον και άλλαξε διάθεση!