7ημέρο challenge για να μπει η νέα σεζόν (πολύ) καλά


Δεν είναι εύκολη πάντα η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλα αυτά, αφού τα post summer vacation blues περάσουν, τότε είναι σημαντικό να βάλεις και πάλι την ζωή σου σε μια σειρά. Μπορείς δυναμικά να υποδεχτείς την νέα σεζόν και να επιτεύξεις τελικά τους στόχους που έχεις θέσει ήδη στον εαυτό σου, για την νέα χρονιά.

Σε προκαλώ λοιπόν, σε ένα 7ημερο challenge. Να κάνεις δηλαδή, κάθε μέρα, ένα από τα παρακάτω tasks. Πριν αρχίσεις να λες «ουφ!» και να βαριέσαι κι όλας, σου λέω ότι πρόκειται για ευχάριστα challenges. Για προκλήσεις που ναι μεν, θα σε πουσάρουν για να αντιμετωπίσεις πιο ευχάριστα την καθημερινότητά σου, κάνοντας δε, απλά πράγματα. Γιατί τελικά, εκεί είναι το μυστικό. Να κάνεις μικρά, χαλαρά βήματα προς μια καλύτερη ζωή.

#1. Να είσαι ευγνώμων

Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Φρόντισε λοιπόν, να θυμάσαι τα καλά που υπάρχουν στην ζωή σου –λίγα ή πολλά- και να τα εκτιμάς. Έχουμε μια τάση να ξεχνάμε εύκολα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας, οπότε πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ…

#2. Να είσαι η πιο υγιής εκδοχή του εαυτού σου

Θα δεις ότι θα νιώθεις (και το σώμα και η διάθεσή σου) πολύ καλύτερα όταν αρχίσεις να αθλείσαι, όταν τρως υγιεινά κτλ. Ακόμα και μια ολιγόλεπτη γυμναστική αρκεί, ακόμα και ένα υγιεινό γεύμα μες την μέρα…

#3. Μαγείρεψε για την πάρτη σου

Ένα υγιεινό φαγητό από τα χεράκια σου, θα σου δώσει την αίσθηση ότι κατάφερες κάτι –ειδικά, αν δεν μαγειρεύεις καλά. Επίσης, όταν τροφοδοτείς το μυαλό σου με υγιεινές τροφές, τότε λειτουργεί καλύτερα (surprise-surprise!)! Μάζεψε λοιπόν, τους φίλους και φάτε παρέα, υγιεινά!

#4. Κοιμήσου

Τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Πάρταρες στις διακοπές και καλά έκανες, αλλά τώρα ξεκουράσου και λίγο. Αν έχει αρχίσει ο βήχας, το συνάχι και η κόπωση, όλα αυτά είναι σημάδια ότι χρειάζεσαι relax!

#5. Work, study, success

Οκέι, η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη, αλλά και η καθόλου τον… σαπίζει! Μην σε πιάνει λοιπόν, …βαρεμάρα και βρες μια ασχολία. Αν η σχολή δεν είναι αρκετή, τότε βρες μια δουλειά. Μάζεψε λεφτά, θέσε στόχους. Θα σε κάνουν να ξυπνάς πιο χαρούμενος το πρωί, θα δεις.

#6. Treat yo’self

Ωραία τα παραπάνω, αλλά χρειάζεσαι και λίγο να καλομάθεις τον εαυτό σου στο ενδιάμεσο. Είτε αυτό σημαίνει να σου κάνουν μασάζ όλη μέρα, είτε να βλέπεις Nova όλη μέρα. Κάνε ό,τι σου αρέσει και για άλλη μια φορά… relax!

 

#7. Κάνε κάτι καινούργιο

Δοκίμασε ένα νέο χόμπι. «Πέσ’την» σε μια κοπέλα που σου αρέσει καιρό. Προκάλεσε τον εαυτό σου να κάνει νέα πράγματα, πράγματα που δεν θα σκεφτόσουν ότι θα μπορούσες να κάνεις. Θα δεις ότι θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες πριν και αυτό είναι πάντα ενδιαφέρον να μαθαίνεις…