4 κουλ τρόποι να αντιμετωπίσεις το τέλος των διακοπών δυναμικά


Τέλος Αυγούστου και μόλις έχεις γυρίσει από διακοπές. Τα summer blues, χτυπάνε κόκκινο! Και λογικό. Είσαι στην πόλη, μόλις έχεις περάσει τέλεια και φέτος με την παρέα, και τώρα πίσω στην πραγματικότητα. Διάβασμα, σχολή, εξεταστική, δουλειά, καυσαέριο. Δεν θέλει και πολύ για να σε πιάσει κατάθλιψη.

Εμένα, πάντως κάθε χρόνο με πιάνει λίγο-πολύ. Εκτός, από φέτος. Φέτος, τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Έχω βάλει στόχο να «σπάσω» την κατάρα του “post summer depression” και να αντιμετωπίσω τη νέα σεζόν δυναμικά. Δεν με νοιάζει αν η Αθήνα είναι κάπως βροχερή. Δεν με νοιάζει αν μερικοί φίλοι ακόμη, παρτάρουν στο νησί. Κάνοντας τα παρακάτω, όλα θα υποδεχτώ την επιστροφή από τις διακοπές με τον ίδιο ενθουσιασμό που υποδέχτηκα τις καλοκαιρινές διακοπές. Κάνε και εσύ το ίδιο και θα δεις. Θα ακούς το “Summertime Sadness” της Lana del Rey και θα σου ακούγεται ανούσιο. Οκέι, θα συνεχίσεις να το απολαμβάνεις παρόλα αυτά, μην υπερβάλλουμε…

#1. Party time

Επειδή τα «έδωσες» όλα παρτάροντας στις διακοπές σου, γιατί να σταματήσεις τώρα; Κάνε ένα μεγάλο πάρτυ επιστροφής για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση από τις διακοπές στην καθημερινότητά σου.

#2. Cheesy moments

Όλες αυτές οι φωτογραφίες που ανέβασες στα Instagram Stories και τις αναμνήσεις που αποτύπωσες μέσα από ένα γρήγορο «κλικ» του κινητού σου, απόλαυσέ τις. Τύπωσέ τις και στόλισέ τις στο σπίτι ή το δωμάτιό σου. Θα είναι κάτι σαν υπενθύμιση για τις ωραίες στιγμές που πέρασες και κάθε φορά που θα τις βλέπεις θα αισθάνεσαι ευφορία και χαρά για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητά σου. Μελό, αλλά αποτελεσματικό.

#3. Pamper time

Καλόμαθε τον εαυτό σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο για «εσένα». Είναι σημαντικό να χαλαρώσεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Να κάνεις ό,τι ευχαριστεί εσένα. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να αράξεις στο σπίτι μόνος και να βλέπεις σειρές μέχρι το πρωί.

#4. Road Trip!

Κανόνισε από τώρα τις επόμενες διακοπές σου. Βοηθάει πολύ να έχεις κάτι να περιμένεις. Προγραμμάτισε λοιπόν, από τώρα το επόμενο ταξίδι σου. Μικρό ή μεγάλο. Στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Έτσι, θα έχεις ένα στόχο και την προσμονή για το επόμενο ταξίδι!