Οργάνωση=Οικονομία


Στην σημερινή οικονομική κατάσταση που ζούμε, πέρα από τις δυσκολίες στο εισόδημα που αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι/ες και πολλά σπιτικά, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να μπορεί κανείς να κάνει οικονομία. Σε όλο αυτό συμβάλλει και το πολυέξοδο –πολλές φορές- lifestyle που μπορεί να επιλέγουμε, το οποίο σαφώς έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στα πορτοφόλια μας, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι η ζωή στην Ελλάδα, κοστίζει. 

Η αποταμίευση λοιπόν, σε πολλές περιπτώσεις, βγαίνει εκτός προγράμματος. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μας πλέον το περνάμε, μετρώντας ένα-ένα τα ευρώ, προσπαθώντας να κάνουμε μια είδους καλύτερη διαχείριση, ώστε μέχρι το τέλος του μήνα, να μην… ξεμείνουμε τελικά!

Σε αυτό, έρχονται να απλώσουν ένα χέρι βοηθείας και τα παρακάτω hacks. Με λίγη οργάνωση και λίγες… μικροθυσίες, ίσως τελικά να καταφέρουμε να έχουμε μερικά ευρώ και πάλι στην τσέπη μας, με το που το ημερολόγιο δείξει 30 του μήνα. 

1. «Καθάρισε» το history του PC σου. Έτσι, κάθε φορά που πατάς ένα γράμμα, δεν θα πετάγεται το αγαπημένο σου e-shop, στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς και ψωνίζεις κάθε φορά. 

2. Χαμήλωσε την φωτεινότητα από τις οθόνες του υπολογιστή και του κινητού σου. Έτσι και λιγότερο ρεύμα θα «τρώνε» και λιγότερο συχνά θα τα φορτίζεις (θα δεις μέχρι και 40% διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος, μόνο από αυτό το hack)!

3. Κράτα «μεγάλα» χαρτονομίσματα τα οποία είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσεις στην αγορά, μιας και είναι δύσκολο να σου τα χαλάσει κάποιος. Αντίο περιττά έξοδα!

4. Περίμενε μέχρι το τέλος του μήνα για τις «μεγάλες» αγορές. Έτσι, αν έχεις κάνει σωστή διαχείριση μέχρι το τέλος του μήνα, μπορείς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου, με ένα Stussy φουτεράκι!

5. Πίνε καφέ στο σπίτι. Αν τα «βάλεις» κάτω, το να χαλάς λεφτά για καφέ κάθε μέρα είναι τεράστιο έξοδο! Με 1,80€ τον καφέ που δίνεις την ημέρα, τον μήνα χαλάς μόλις 50€ σε καφέδες! Κι αυτό, αν πίνεις μόνο έναν την ημέρα…

6. Κόψε το delivery. Ναι, το σουπερμάρκετ κοστίζει πολύ, αλλά όταν δίνεις από 5€ και πάνω σε κάθε παραγγελία, με αυτά τα χρήματα μπορείς να εξασφαλίσεις το γεύμα δύο ημερών. Άσε που αν μαγειρεύεις σπίτι θα τρως και πιο υγιεινά!

7. Ψώνιζε προϊόντα ευρείας παραγωγής. Οκέι, όλοι θέλουμε το τέλειο brand και σχεδιαστή να φοράμε, το τέλειο ελαιόλαδο στις σαλάτες μας και το σπάνιο αυτό θαλασσινό αλάτι για να νοστιμεύουμε το φαγητό μας, αλλά το ίδιο stylish θα είναι και ένα πιο οικονομικό ρούχο, μαζικής παραγωγής, το ελαιόλαδο και το αλάτι αντίστοιχα. Κόψε από κάπου, για να επωφεληθείς αλλού!