Δύσκολοι καιροί, δημιουργικές εναλλακτικές.


Δεν είναι καθόλου εύκολο για τους νέους της γενιάς μας, να περάσουν καλά. Οκέι, υπερβολικό, αλλά εξηγώ τι εννοώ: είναι σαφείς νομίζω πια οι οικονομικές δυσκολίες που απαρτίζουν την καθημερινότητά μας, είτε είναι καταξιωμένος στην καριέρα του κανείς, είτε όχι. Πόσο μάλλον για τους νέους ανθρώπους. Αυτούς που τώρα «ξεκινάνε» την ζωή τους, που είναι στην πιο δημιουργική στιγμή περίοδο και που στην τελική, θέλουν να βγουν έξω και να τα «σπάσουν» όλα! Όχι κυριολεκτικά προφανώς, αλλά να καταφέρουν να γευτούν την ζωή και να γεμίσουν με εμπειρίες, κάνοντας εμ, πολύ απλά, πράγματα! 

Από το να βγουν έξω, να ακολουθήσουν ένα χόμπι, να πάνε μια εκδρομή. Όλες αυτές οι «φυσιολογικές» κατά τα άλλα επιθυμίες είναι για κάποιους ένα… μακρινό όνειρο (είπε με μια δόση υπερβολής). Εντάξει, δεν είναι όνειρο ακατόρθωτο προφανώς, αλλά για πολλούς αποτελούν πολυτέλεια. Ειδικά, λοιπόν, αν μένεις μόνος και γενικά έχεις (οικονομικές) υποχρεώσεις, μπορεί να έρθει αυτή η… άτιμη ημέρα στα μέσα του μήνα που απλά να ξεμείνεις από λεφτά. Όλοι το έχουμε πάθει αυτό (είτε δουλεύεις, είτε όχι) και σίγουρα, δεν είναι από τις πιο ευχάριστες περιπτώσεις, ειδικά αν θέλεις να ζήσεις την ζωή σου σαν ένα φυσιολογικός… youngster. 

Πριν τα βάψεις μαύρα και σκεφτείς ότι δεν θα αντέξεις για άλλη μια μέρα να κάτσεις μέσα στο σπίτι, βλέποντας σειρές, απλά δοκίμασε τις παρακάτω εναλλακτικές. 

1. Κάνε μια βόλτα σε μια κοντινή παραλία

2. Κάνε ένα δοκιμαστικό για ένα καινούργιο χόμπι ή γυμναστική σε ένα νέο στούντιο –που δεν χρειάζεται να πληρώσεις-

3. Μαγείρεψε μια νέα συνταγή με περισσευούμενο φαγητό από το χθεσινό delivery

4. Διάβασε ένα βιβλίο (ναι, υπάρχουν ακόμη)

5. Επισκέψου έναν φίλο και παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

6. Πήγαινε για τρέξιμο σε ένα πάρκο

7. Κάνε ένα περίπατο στην πόλη και βγάλε φωτογραφίες τα όμορφα αξιοθέατα

8. Οργάνωσε το σπίτι σου 

9. Πήγαινε για πικ-νικ με την παρέα σου

10. Μάθε μια καινούργια γλώσσα μέσα από βιντεάκια στο YouTube

11. Προσκάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι για καραόκε (χρησιμοποιώντας και πάλι το YouTube)

12. Ξεκίνα μια diy κατασκευή