Σαν μωρό θα κοιμάσαι από εδώ και πέρα!


Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος; Πάρα πολύ, αν θες την γνώμη μου. Αν δεν ξεκουράζεται σώμα και νους πώς περιμένεις να λειτουργήσεις καλά αύριο στην δουλειά; Όταν η ζωή έχει τέτοιες απαιτήσεις είναι μόλις λογικό να θέλεις –και να έχεις ανάγκη- από μια βραδιά καλού ύπνου.

Αλλά πακέτο με όλη αυτή την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζεις, έρχεται και το άγχος, άρα και η υπερένταση, άρα και τα άγρυπνα βράδια. Δεν είναι λοιπόν, εύκολο –για όλους μας τουλάχιστον- να κοιμηθούμε αμέσως. Και αν είσαι και εσύ τέτοιος άνθρωπος καταλαβαίνεις ότι “the struggle is real”, ειδικά όταν την επόμενη μέρα στις 9 νταν, έχεις ένα σημαντικό meeting στην δουλειά, στο οποίο πρέπει να είσαι ξεκούραστος και alert.

Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Πριν σηκώσεις λοιπόν, τα χέρια ψηλά και παραδώσεις τα όπλα και κυρίως αρχίσεις τα χάπια, δοκίμασε τα παρακάτω. Τα 4 αυτά πράγματα είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν αρκετά ώστε όταν φτάσει η ώρα του ύπνου, να πέσεις τελικά σαν… ξερός στο κρεββάτι!

#1. Παρ’το με καλό μάτι

Αν η στιγμή που πας να πέσεις για ύπνο σου φαίνεται βουνό, τότε απλά πάρε λίγο χρόνο να κάτσεις και να ριλαξάρεις. Τι σε κάνει να χαλαρώνεις; Είναι η γιόγκα; Είναι τα video games; Οι σειρές; Ό, τι σε βοηθάει να χαλαρώσεις, κάνε το! Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χαραμίσεις 10-20 λεπτά από τον ύπνο σου. Θα είναι πιο ποιοτικός, άπαξ και πέσεις πιο χαλαρός στο κρεββάτι και θα κοιμηθείς πιο βαθιά.

#2. Μετά την δουλειά, δουλειά!

Όχι δουλειά οκέι. Αλλά κάνε κάτι! Σου αρέσει να κάνεις κατασκευές; Να γυμνάζεσαι; Να παίζεις τένις; Απόκτησε ένα χόμπι το οποίο θα σε εξουθενώσει! Κυριολεκτικά! Άντε να μην πέσεις ξερός, μετά από μια τόσο busy μέρα!

#3. Πιες το μαγικό φίλτρο

Όχι αυτό το Αστερίξ, αλλά αυτό που βρίσκεις και στα σουπερμάρκετ! Ποιες ένα ζεστό τσάι ή γάλα, σοκολάτα ρόφημα ό, τι σου αρέσει, και άραξε στο κρεββάτι όσο το απολαμβάνεις. Θα χαλαρώσει όλο το σύστημα, αμέσως!

#4. Σκοτάδι παντού

Κλείσε τα πάντα λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Μην πέφτεις με το κινητό στο χέρι, μην σερφάρεις στο internet κτλ., γιατί θα σου αποσπάσουν την προσοχή. Επίσης, σβήσε τα πάντα και… βυθίσου στο σκοτάδι. Το φως από το λάπτοπ, το κινητό κτλ. σε κρατάνε alert και δεν βοηθούν καθόλου στο να κοιμηθείς καλά.