Απόκτησε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου τώρα κι όλας


“Easier said than done”, λένε οι Αμερικάνοι. Και όντως οι πράξεις είναι σίγουρα πιο δύσκολες από τα λόγια. Μια από αυτές τις πράξεις και ίσως και η δυσκολότερη είναι να καταφέρεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αποδεχτείς τις ατέλειες σου (ναι, και οι άνδρες έχουν…), να αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειές σου και να βγεις “εκεί έξω”, γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση όλο αυτό, ναι. Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρα ακατόρθωτο. Και με λίγη δουλειά με τον εαυτό σου, όλα μπορούν να γίνουν παιχνιδάκι και να καταλήξεις τελικά να αποκτήσεις και την δουλειά των ονείρων σου, μέχρι και να βρεις το θάρρος να μιλήσεις στο κορίτσι απέναντι στο μπαρ!

#1. Γράψε σε ένα χαρτί αυτά που σε φοβίζουν

Το να κρύβεσαι από τους φόβους σου, τους κάνουν ακόμη μεγαλύτερους. Μην τους αφήνεις να κοντρολάρουν την ζωή σου! Γράψε σε ένα χαρτί ότι δεν κάνει να νιώθεις ανασφαλής, έτσι ώστε να μπορέσεις έναν-έναν να τους αντιμετωπίζεις.

#2. Έχε γύρω σου ανθρώπους θετικούς και με αυτοπεποίθηση

Είναι σημαντικό να μπορείς να εμπνευστείς από τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Ακόμη και από φίλους των οποίων τις παρόμοιες επιτυχίες αναζητάς και εσύ. Θα σε παρακινήσουν οι πράξεις τους να προσπαθήσεις και εσύ ακόμη περισσότερο για πράγματα στην ζωή σου. Η θετική τους αύρα και ενέργεια θα χτίσουν την αυτοπεποίθησή σου και θα σου δώσουν το boost για να πας ακόμα πιο μπροστά και να μην αμφιβάλεις τον εαυτό σου.

#3. Τι σε κάνει χαρούμενο;

Ό,τι σε κάνει χαρούμενο, κάντο! Απλά τα πράγματα! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάνεις πράγματα που δεν σε ευχαριστούν! Χόμπι, σπορ, διακοπές ό,τι κι αν είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος, θα σε κάνει να νιώθεις γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση!

#4. Ειλικρίνεια 101

Το να είσαι ειλικρινής με τους άλλους είναι το «κλειδί» και για να είσαι ευτυχισμένος, αλλά και για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αν δεν νιώθεις καλά με κάτι, μην το κρύψεις. Το να αποδέχεσαι τα συναισθήματα σου θα σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις κι όλας. Και αν αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου, θα αγαπήσεις τον εαυτό σου. Και αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα έχεις και αυτοπεποίθηση. Φαύλος κύκλος ζωής, φάση.