Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη



Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη

Δύσκολο πράγμα η φιλία, μερικές φορές πιο δύσκολο και από μία ερωτική σχέση, δεν νομίζεις;

Έχεις φίλες, φίλες καλές, φίλες ετών, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ: Πόσο καλή φίλη είμαι;

Διάβασε παρακάτω τα 8 σημάδια που το αποδεικνύουν και βεβαιώσου:

1. Δέχεσαι τη φίλη σου όπως είναι 

Κι ας μην μοιάζετε, κι ας διαφωνείτε σε πολλά. Εξάλλου, πόσο βαρετό θα ήταν να συμφωνούσατε σε όλα; Ουου, πολύ! Σέβεσαι τις διαφορές σας και δεν προσπαθείς να της αλλάξεις χαρακτήρα. 


2. Της έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη

Αν υπάρχει ένα μυστικό στις επιτυχημένες σχέσεις, αυτό είναι σίγουρα η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια. Υπάρχουν μεταξύ σας; Τότε, όλα καλά! Κυρίως, όταν της λες την αλήθεια που πονάει, τότε αυτό μετράει περισσότερο.


3. Της λες όλα όσα σε πειράζουν 

Και δεν τα κρύβεις, ούτε κρατάς μούτρα. Αντιθέτως, βρίσκεις πάντα την κατάλληλη ευκαιρία και τη σωστή στιγμή να τα συζητήσετε.


4. Είσαι πάντα εκεί για να την ακούσεις 

Μια φίλη δεν μιλάει μόνο ανοιχτά, ξέρει και να ακούει. Γιατί είναι πολλές οι φορές που το μόνο που θέλουμε είναι κάποιον να μας ακούσει. Χωρίς να λέμε κουβέντα. Μιλάνε εξάλλου τα μάτια, στις σχέσεις ζωής. 


5. Κάνεις ό,τι υπόσχεσαι 

Αντιμετώπιζε τη φίλη σου ως ένα μικρό παιδί: Εάν της υπόσχεσαι κάτι, προσπάθησε να μην μείνεις στα λόγια αλλά να το πραγματοποιήσεις. Από το πιο μικρό έως το πιο σπουδαίο. 

6. Της λες ανοιχτά τι έχεις ανάγκη από εκείνη 

Δεν είναι μόνο οι άντρες που τα λένε όλα μεταξύ τους. Το ίδιο κάνουν και οι καλές φίλες. Έχεις ανάγκη από περισσότερο χρόνο, κατανόηση, βοήθεια; Απλά, της το λες. Εκτός κι αν έχει μαντικές ικανότητες, και τα βρίσκει μόνη της σε γυάλινη σφαίρα.  


7. Αφιερώνεις πάντα χρόνο στη φιλία σου 

Πήζεις στη δουλειά, έχεις φουλ πρόγραμμα στο σπίτι, κι όμως αν θέλεις βρίσκεις χρόνο και για την κολλητή σου. 

8. Της μιλάς για τα λάθη της

Είναι τόσο ευχάριστο να μοιραζόμαστε μόνο τα καλά σε μια σχέση. Τι γίνεται όμως όταν η φίλη σου υποπέφτει σε λάθη και αστοχίες; Ποιος θα της τα επισημάνει, αν όχι εσύ, η καλύτερή της φίλη; Δύσκολο, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Και τελικά αυτό είναι που χαλιβδώνει τη σχέση. 
 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/26287-8-simadia-oti-eisai-i-teleia-kolliti