Διώξε μακριά την αρνητική ενέργεια γιατί η ζωή είναι ωραία!


Και πόσες –μα πόσες- φορές δεν έχεις βρει τον εαυτό σου να νιώθει συναισθητικά φορτωμένος; Εγώ πάντως το παθαίνω συχνά, ειδικά όσο μεγαλώνω. Η δουλειά, η ζωή, οι φίλοι, τα οικονομικά, οι ευθύνες, οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε! Ουφ! Δεν υπάρχει απλά ποτέ αρκετός χρόνος για να τα καταφέρουμε όλα!

Από τα πιο απλά καθημερινά tasks μέχρι τα πιο life-changing είναι θέμα δευτερολέπτου μέχρι να κάνουμε την ζωή μας πιο δύσκολη και γεμάτη άγχος. Από τα εκατοντάδες, αδιάβαστα e-mails μέχρι και τους πιο σημαντικούς στόχους της ζωής μας όλα φαίνονται να «γεμίζουν» την λίστα των “to dos” και τίποτα να μην «αδειάζει» από αυτή.

Το άγχος δεν βοηθάει σε τίποτα, οπότε ήρθε η ώρα να απλουστεύσουμε την ζωή μας και να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε λίγο πιο… χαλαρά! Πώς; Σου λέω αμέσως!

Βάλε τις φιλίες σου στο μικροσκόπιο

Μην χάνεις τον χρόνο σου με ανθρώπους που δεν είναι καλοί για εσένα και με τους οποίους δεν ταιριάζεις ή δεν περνάς καλά! Η ζωή είναι πολύ μικρή για ανούσιες φιλίες και γνωριμίες.

Unsubscribe

Ένας λόγος που τα e-mails σου, «σκάνε» το ένα μετά το άλλο είναι επειδή έχεις εγγραφεί σε ένα σωρό sites, blogs και e-shops που πάντα λες ότι θα επισκεφθείς αλλά δεν το κάνεις ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζει το inbox με ένα σωστό e-mail που δεν θα διαβάζεις ποτέ. Διαγράφοντας το mail σου από αυτές τις λίστες θα έχεις ένα πιο τακτοποιημένο και οργανωμένο inbox στο οποίο δεν θα τρομάζεις να μπεις κάθε φορά που πρέπει να διαβάσεις ένα επαγγελματικό e-mail!

Ξεφορτώσου αχρείαστα αντικείμενα

Πέτα παλιά ρούχα, παπούτσια, πιάτα, έπιπλα, περιοδικά, ηλεκτρικές συσκευές και γενικά ότι δεν χρησιμοποιείς πια! Φυσικά, μην τα πετάξεις όλα στα σκουπίδια και δώρισε ότι μπορείς σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Πετώντας ότι δεν χρησιμοποιείς θα σε κάνει να δεις την ζωή σου πιο… ξεκάθαρα. Κυριολεκτικά!

Γράψε σε ένα χαρτί τους μικρούς στόχους

Μιλάω για μικρά, απλά πράγματα. Του τύπου «σήμερα θα πάω γυμναστήριο» ή «θα διαβάσω αυτό το βιβλίο» ή «θα οργανώσω το γραφείο μου». Γράφοντας κάτω αυτά τα tasks θα σε βοηθήσει να τα κάνεις πραγματικότητα.

Ξέχνα το multitasking

Μπορεί να αποβεί πολύ αγχωτικό το να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Και ναι, σίγουρα θέλεις να είσαι όσο πιο παραγωγικός γίνεται, αλλά καμιά φορά αυτή η λογική έρχεται μπούμερανγκ. Επικεντρώσου σε ένα μόνο task και πάρτο σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.

Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα

Η ζωή μπορεί να αλλάζει συνέχεια και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορείς να την ελέγξεις. Ένα πράγμα που με σιγουριά όμως παραμένει ίδιο είναι το να αποκτήσεις το δικό σου «τελετουργικό» το πρωί. Οργανώσου και φρόντισε να ξυπνάς στην ώρα σου για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή να τα προλάβεις όλα.

Βάλε κάτω τις υποχρεώσεις

Απ’όλες τις ευθύνες που έχεις αναλάβει, τι είναι πιο σημαντικό για εσένα; Το σπίτι σου; Η κοινωνική σου ζωή; Η δουλειά σου; Τα χόμπι σου; Αν υπάρχει κάτι που δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις, μην το κάνεις! Φρόντισε να περνάς τον πολύτιμο, ελεύθερο χρόνο σου έτσι όπως πραγματικά επιθυμείς!