…και το ένα που πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς!


Έπλυνες τα δόντια σου: check. Έκανες ντους: check. Ήπιες καφέ: check. Είτε είναι σουκού, είτε καθημερινή είναι ένα «τελετουργικό» που σίγουρα ακολουθείς κάθε πρωί. Ό,τι κι αν κάνεις, όπως και αν ήταν το προηγούμενο βράδυ σου, πρέπει πάντα να ξυπνάς με καθαρό μυαλό –έστω και hangover να έχεις από το χθεσινό πάρτυ!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες άγχος το πρωί και είχες μια λίγο… χαοτική διάθεση; Δεν μπορούσες να βρεις τα κλειδιά του σπιτιού με τίποτα και κυρίως… τα μυαλά σου; Είμαι σίγουρη λοιπόν, ότι έχεις ξυπνήσει πολλά πρωινά έτσι. Και είμαι ακόμη πιο σίγουρη ότι δεν παρακίνησες με κάποιον τρόπο τον εαυτό σου να κάνει 1-2 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνεις μέσα στην υπόλοιπη μέρα. Για τον λόγο αυτό και για να μην έχεις ποτέ ξανά τέτοια αγχωτικά πρωινά, σου προτείνω να κάνεις τα εξής:  

Το ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις το πρωί…

Πριν πεταχτείς από το κρεββάτι και τρέξεις να πιείς καφέ, αφιέρωσε 5 λεπτά χαλαρώνοντας, σκεπτόμενος τις δουλειές που έχεις για σήμερα και τους στόχους που θα ήθελες να πετύχεις. Έχοντας όλα αυτά ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού σου, επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις την ημέρα σου, προσπαθώντας να επιτεύξεις τους στόχους σου! Έτσι, η σκέψη σου θα είναι πιο οργανωμένη και θα μπορείς να βάλεις σε μια ρεαλιστική «τάξη» τις δουλειές σου και να δεις τελικά τι προλαβαίνεις να κάνεις και τι όχι.

Σκέψου τους στόχους σου από το προηγούμενο βράδυ

Οκέι, εντάξει βγήκες έξω με τα φιλαράκια, χαλάρωσες, τα είπατε (και τα ήπιατε). Ήρθε η ώρα τώρα να οργανωθείς. Πριν πέσεις για ύπνο λοιπόν, κάνε ένα παρόμοιο πλάνο με αυτό που λέγαμε πριν. «Τσίλαρε» και βγάλε ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου για την επόμενη μέρα, 5 λεπτά πριν κοιμηθείς (ή πριν βάλεις το πρώτο επεισόδιο House of Cards!). Έτσι, θα μπορείς από την προηγούμενη μέρα να σκεφτείς καλύτερα τα tasks που έχεις να εκπληρώσεις και κυρίως να μην ξεχάσεις τίποτα! Πίστεψε, θα ξυπνήσεις ήδη πιο αποφασισμένος και συγκεντρωμένος το πρωί και θα αντιμετωπίσεις την πολυάσχολη ημέρα σου, σαν πραγματικός trouper!