Don’t worry, be happy!


Και ποιος άνθρωπος δεν θέλει μια ωραία και ευτυχισμένη ζωή; Μία που να περιτριγυρίζεται από ένα stress free περιβάλλον. Οκέι, κανενός η ζωή ή καθημερινότητα δεν είναι έτσι, ρεαλιστικά μιλώντας πάντα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αγχωθεί με κάποιο θέμα στην δουλειά, με ένα προσωπικό συμβάν κ.ο.κ. Δυστυχώς το στρες είναι μέρος της ζωής μας και πλέον τα τελευταία χρόνια ακόμη περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Και όσο και αν λες στον εαυτό σου ότι δεν πρέπει να στρεσάρεσαι, οι πράξεις είναι πάντα πιο δύσκολες από τα λόγια.

Αυτό δεν σημαίνει σαφώς ότι δεν υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσεις τελικά, το έντονο στρες. Με τα παρακάτω 4 «τελετουργικά» μπορείς να αποφύγεις το έντονο άγχος το οποίο κάνει τόσο –μα τόσο- κακό στην υγεία και την ζωή σου γενικότερα!

Βάλε λοιπόν, ένα chill-out playlist στο YouTube και μπες στο mood!

#1. Χαλάρωσε το σώμα σου

Ο εγκέφαλος προφανώς επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα και στέλνει σήματα σε αυτό για «ενεργοποιώντας» τα επίπεδα του στρες. Κάνοντας λοιπόν, μασάζ στο κούτελο και γενικά σε όλο το πρόσωπο, όλοι οι μυείς του σώματος χαλαρώνουν κάτι που σημαίνει ότι χαλαρώνει και ο εγκέφαλος.

#2. Breathe

Σίγουρα το έχεις ακούσει άπειρες φορές αυτό. Αλλά υπάρχει λόγος. Ένα από τα πιο σημαντικά «τρικ» σε όλους τους οδηγούς είναι οι βαθιές και αργές ανάσες. Έτσι θα έχεις χρόνο και να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου και να στείλεις σήμα στον εγκέφαλο να χαλαρώσει αλλά και να καθαρίσεις το «τοπίο» στο μυαλό σου.

#3. Κρύο νερό

Το κρύο νερό θα «ξυπνήσει» και θα ενεργοποιήσει το νευρικό σου σύστημα, καλμάροντας παράλληλα τους παλμούς της καρδιάς. Έτσι από εκεί που νιώθεις να φουντώνεις και το μυαλό να… θολώνει θα καταφέρεις να ηρεμήσεις, να πεις… «Α, οκέι. Όλα καλά» και να αντιμετωπίσεις ό,τι πρόβλημα έχεις με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

#4. Music to the rescue

Σωτήρια είναι η μουσική να ξέρεις, σε αυτές τις περιπτώσεις! Βάλε μια χαλαρωτική μουσική -ή απλά αυτή που αγαπάς περισσότερο- στα ακουστικά και πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Μην υποτιμάς την δύναμη που έχει η μουσική η οποία σε αυτή την περίπτωση θα εξωτερικεύσει τελικά θετικά συναισθήματα, όπως ευφορίας, καταπολεμώντας έτσι το άγχος!