Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο κολλητός για να είσαι σίγουρος ότι “he’s got your back”;


Εντάξει, από μια φάση της ζωής σου κι έπειτα –συνήθως μετά το σχολείο και τα πρώτα χρόνια στο πανεπιστήμιο- είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο. Βγαίνεις με καινούργια πρόσωπα, αναπτύσσεις νέες φιλίες, είσαι γενικά open σε αυτές τις «προκλήσεις» της ζωής.

Όλα αυτά όσο περνάνε τα χρόνια, σταματάνε. Όχι γιατί δεν είσαι αρκετά κοινωνικός, αλλά γιατί μπορείς με περισσότερη ωριμότητα να πάρεις κάποιες αποφάσεις για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Αποκτάς ένστικτο, έχεις καλύτερη κρίση και περισσότερες εμπειρίες σαν άνθρωπος, έχεις ολοκληρωθεί σαν προσωπικότητα (περισσότερο απ’ ότι στα 18 και τα 20 τουλάχιστον).

Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σου και στο πώς επιλέγεις τους λίγους τελικά ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Ο σημαντικότερος από αυτούς; Ο κολλητός. Είτε πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έχει κάποια βασικά στοιχεία ή qualities αν θες, που θα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πρόκειται για μια πραγματική φιλία και όχι μια περιστασιακή. Μια φιλία που όσα χρόνια να περάσουν, όσοι τσακωμοί, όσο life changing events κι αν συμβούν, αυτή θα στέκεται όρθια κι αγέρωχη.

Φυσικά και θεωρώ ότι για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά αυτά τα qualities, παρόλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές τις οποίες όλοι ακολουθούμε και θέλουμε να χαρακτηρίζουν τον κολλητό μας φίλο.

 #1. Να μην μας κρίνει (συνέχεια τουλάχιστον!)

#2. Να μας υπενθυμίζει στα δύσκολα, ότι η ζωή είναι ωραία

#3. Να έχει κάποιες βασικές αρχές, αρχές που ταιριάζουν με τις δικές σου

#4. Είναι «εκεί» όταν χρειάζεσαι ένα boost αυτοπεποίθησης

#5. Να μην φοβάται να σου πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους