3 tips που θα αλλάξουν την ζωή σου για πάντα!


Γενικά, πάντα ήμουν πολύ ανυπόμονη στην ζωή μου. Δεν ξέρω γιατί έτσι. Μπορεί να έχω υπάρξει και αγενής σε κάποιον σερβιτόρο ή άνθρωπο που προσπαθεί να με εξυπηρετήσει με κάποιον τρόπο, επειδή έχει καθυστερήσει ή δεν έχει γίνει κάτι όσο γρήγορα θα ήθελα. Οκέι, όλοι μπορεί να έχουμε «ξεσπάσει» με αυτό τον τρόπο για κάποιο λόγο –που σίγουρα δεν είναι προσωπική επίθεση στον άνθρωπο που έχουμε μπροστά μας εκείνη την στιγμή-, και που μπορεί τελικά να μαρτυράει την… ανυπομονησία του χαρακτήρα μας.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Όταν λοιπόν, συνειδητοποίησα το πρόβλημα (και βρέθηκα σε αντίστοιχη θέση) κατάλαβα πόσο παιδιάστικη μπορεί να είναι καμιά φορά η εν λόγω συμπεριφορά. Αποφάσισα λοιπόν, να την αλλάξω μια για πάντα! Τα παρακάτω tips με βοήθησαν πολύ και νομίζω ότι «μιλάνε» universally σε έναν άνθρωπο. Έτσι, είμαι σίγουρη ότι θα… μιλήσουν και σε εσένα.

#1. Σταμάτα να έχεις υψηλές προσδοκίες από τους ανθρώπους

Δεν πρόκειται για tip αντιδραστικής φύσης, αλλά άκρως ρεαλιστικής. Απλά σκέψου ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός (και από εσένα), άρα αντιδράει και συμπεριφέρεται διαφορετικά σε καταστάσεις. Είναι άδικο να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος μπορεί να διαβάσει την σκέψη σου, άρα και τι ζητάς από αυτόν εκείνη την στιγμή. Δώσε χρόνο λοιπόν, ή πολύ απλά εκφράσου!

#2. «Κόψε» τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου

Life lesson 101: Οι άνθρωποι που σε πετριγυρίζουν έχουν τρομερό αντίκτυπο στην ζωή και την συμπεριφορά σου. Άνθρωποι που σε πιέζουν επειδή είναι αγχώδεις από την φύση τους, είναι πολλές φορές ο λόγος που γίνεσαι ανυπόμονος. Αφιέρωνε λοιπόν, τον πολύτιμο χρόνο σου μόνο σε ανθρώπους με θετική αύρα, που είναι ήρεμοι και που με τον τρόπο τους σε «ξεκουράζουν»!

#3. Μην αργοπορείς και μην χρονοτριβείς

Ξέρεις πόσες φορές είμαι ανυπόμονη ή αγχώνομαι όταν αργώ στα ραντεβού μου; Σταμάτησα λοιπόν, να αργώ και ηρέμησα αμέσως! Με παρόμοια λογική, σου προτείνω να μην χρονοτριβείς. Μην σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου (βλ. περνώντας ώρες ατελείωτες μπροστά στο Facebook) και πέρνα ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου ή τους φίλους σου. Οργάνωσε την σκέψη και την καθημερινότητά σου και θα δεις ότι θα… ριξαλάρεις αμέσως!