…και 5 τρόποι για να φιξάρεις μια και καλή αυτό το πρόβλημα!


Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία οι φίλοι σου σε εκτιμούν: το χιούμορ σου, τις καλές συμβουλές που δίνεις, τις on point προβλέψεις σου στο ποδόσφαιρο, το καλό σου γούστο στις τηλεοπτικές σειρές κ.ά.! Αλλά μήπως η ανικανότητά σου να είσαι στην ώρα σου στα ραντεβού, δεν είναι ένα από τα «καλά σου»; Οκέι, και τα φιλαράκια σου μπορεί να τα έχουν δοκιμάσει όλα (βλ. να σου πουν ότι το ραντεβού σας είναι νωρίτερα), ενώ εσύ έχεις καλή θέληση, πάλι να συνεχίζεις να είσαι αργοπορημένος! No worries πάντως, γιατί σου βρήκα την εξήγηση στο πρόβλημά σου και ακόμη σημαντικότερο την λύση!

Διάβασε παρακάτω τους 5 (πιο πιθανούς) λόγους που αργείς στα ραντεβού σου και τους τρόπους για να λύσεις μια και καλή αυτό το πρόβλημα!

#1. Δεν αφήνεσαι

Μπορεί να θέλεις να πας στο σινεμά, παρόλα αυτά, δεν ξεκολλάς από τα e-mail της δουλειάς. Αφέσου λίγο, και μην αφήσεις την δουλειά να καταστρέψει την κοινωνική σου ζωή!

Λύση: Βάλε κάποιον να έρθει να σε πάρει με το αμάξι, έτσι ώστε να είσαι υποχρεωμένος να ετοιμαστείς νωρίτερα!

#2. Αφήνεις την… τύχη σου στην τεχνολογία

Τι κι αν το Google Maps σου είπε ότι χρειάζεσαι 20 λεπτά για να πας στο μπαρ που είναι οι φίλοι σου. Μην βασίζεσαι 100% στα app, τα οποία δεν υπολογίζουν την κίνηση στον δρόμο ή το πόσο θα αργήσει το μετρό!

Λύση: «Βάλε» ένα 40% παραπάνω χρόνο από αυτόν που σου λένε τα apps για να είσαι σίγουρος ότι θα είσαι στην ώρα σου.  

#3. Δεν σε νοιάζει να είσαι στην ώρα σου

Σίγουρα όταν πρόκειται να πας σε μια συνέντευξη ή να προλάβεις μια πτήση, όλα καλά, αλλά όταν πρόκειται να συναντήσεις τους φίλους σου, καθυστερείς πάντα. Και αυτό, γιατί μπορεί να σκέφτεσαι ότι δεν θα γίνει και τίποτα αν οι φίλοι σου σε περιμένουν 10 ή 20 λεπτά. Αυτό δεν ισχύει, καθώς ο προσωπικός χρόνος όσο πολύτιμος είναι για εσένα, άλλο τόσο είναι και για τους άλλους.

Λύση: Συμπεριφέρσου στα ραντεβού με τους φίλους ή την κοπέλα σου, σαν να είναι επαγγελματικά για να είσαι πάντα στην ώρα σου!

#4. Δεν θέλεις πραγματικά να πας στο ραντεβού

Μπορεί πριν λίγες ημέρες με ενθουσιασμό να δέχτηκες να κάνεις κάποιο activity με την κοπέλα σου, αλλά τώρα το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να παίξεις το αγαπημένο σου videogame και απλά να… αράξεις! Αυτό σε κάνει να αναβάλεις να ετοιμαστείς για το ραντεβού σου, με αποτέλεσμα να καθυστερείς πολύ!

Λύση: Είναι πολύ καλύτερο να είσαι ειλικρινής και ευγενικά να ακυρώσεις το ραντεβού, παρά να έχεις κάποιον να σε περιμένει…

#5. Είσαι στον… κόσμο σου

Μήπως είσαι λίγο… αλλού; Γιατί αν αυτό ισχύει, τότε σημαίνει ότι χάνεις εύκολα και την αίσθηση του χρόνου! Αν είσαι τέτοιος τύπος λοιπόν, και έχεις κάποιο σημαντικό ραντεβού μέσα στην ημέρα, βάλε ένα ξυπνητήρι ή μια υπενθύμιση στο κινητό που θα σε… ξυπνήσει όσο εσύ είσαι πετάς στα σύννεφα!