Ήρθε η ώρα για ένα reality check!


Και ποιος δεν συμπαθεί τους καλούς ανθρώπους; Όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε γύρω από θετικούς στην σκέψη και αγνούς στην φύση τους, ανθρώπους. Και σίγουρα θα θέλεις ή μπορεί να είσαι και εσύ έτσι. Δεν λέμε φυσικά, ότι αυτό είναι κακό. Αντιθέτως! Αλλά μήπως αυτή η καλοσύνη σου, έχει σταθεί πολλές φορές εμπόδιο στην ευτυχία σου; Την επαγγελματική ή την προσωπική; Πιστεύω πώς ναι. Γι’ αυτό το…σημερινό μάθημα είναι πώς να μην είσαι τόσο καλός με τους άλλους! Ήρθε η ώρα να έρθεις «πρόσωπο με πρόσωπο» με τα προβλήματα σου!

Πώς να αντιμετωπίσεις την κακή κριτική

Όταν κάποιος σου κάνει ένα αρνητικό σχόλιο, ακόμη και με ευγενικό τρόπο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσεις να «πέσει» κάτω. Μπορείς διπλωματικά να δηλώσεις την δυσαρέσκειά σου, χωρίς όμως να γίνεσαι αμυντικός ή εξίσου επικριτικός. Φράσεις τύπου «ναι μεν, αλλά», δείχνουν ότι είσαι ανοιχτός στην κριτική αλλά ότι έχεις και τις δικές σου απόψεις!

Κρίνε πριν κριθείς

Όλοι έχουμε τις απόψεις μας, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε πάντα «ανοιχτό μυαλό απέναντι στα πράγματα. Πριν προλάβεις να ανταποκριθείς σε κάποιο σχόλιο ή πληροφορία που σου δίνεται, προσπάθησε να κρίνεις σφαιρικά. Ψάξε, μάθε για αυτά που σου λέει κάποιος και έπειτα θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση!

Αναζήτησε λύσεις

Όταν προκύπτει ένα πρόβλημα στην δουλειά ή το κοινωνικό σου περιβάλλον, μην αρχίζεις την γκρίνια. Σπατάλησε τον χρόνο που θα γκρίνιαζες πιο εποικοδομητικά και αντί αυτού βρες την λύση στο πρόβλημά σου. Έτσι, θα κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και όχι την αποστροφή.