Όλα καλά με τα social media, αλλά αυτά τα 5 πράγματα είναι απαγορευτικά!


H ιδιωτική μας ζωή δεν είναι και τόσο… ιδιωτική στις ημέρες μας. Τα πολυαγαπημένα σου social media παίζουν τεράστιο ρόλο σε αυτό. Και ενώ από τη μία μας αρέσει πολύ να είμαστε μέρος αυτής της νέας γενιάς πραγμάτων, από την άλλη υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όσον αφορά τις κοινωνικές πλατφόρμες δικτύωσης. Πριν λοιπόν, πατήσεις “share” στο επόμενο check-in ή πριν ανεβάσεις την καινούργια σου profile picture, σιγουρέψου ότι δεν ποστάρεις και τα 5 παρακάτω πράγματα.

 #1. Το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σου

Κάθε φορά που κάνεις check-in ή όταν ανεβάζεις μια φωτογραφία από το σπίτι σου, «παρέα» εμφανίζονται και όλες οι πληροφορίες για το που βρίσκεσαι. Αν έχεις λοιπόν, προσθέσει τη διεύθυνση ή το τηλέφωνό σου στo προφίλ σου είναι πολύ πιθανό να εμφανίζονται και αυτές οι πληροφορίες, κάθε φορά που κάνεις κάτι share στο Facebook.

#2. Φωτογραφίες παιδιών

Είτε είσαι γονιός, είτε ο αγαπημένος θείος του ανιψιού σου, απέφυγε να ανεβάζεις φωτογραφίες με παιδιά. Ειδικά, όταν πρόκειται για παιδιά που δεν είναι δικά σου, επιβάλλεται να πάρεις άδεια από τους γονείς, πριν ανεβάσεις το οτιδήποτε. Ακόμα και δικά σου αν είναι τα παιδιά, απέφυγε τις πολλές-πολλές φωτογραφίες και κυρίως αυτές που δίνουν πληροφορίες για π.χ σε ποιο σχολείο πάνε κτλ.

#3. Λεπτομέρειες για τις διακοπές σου

Μην ποστάρεις ποτέ πληροφορίες για τις διακοπές σου. Φράσεις του τύπου «θα λείπω από τότε μέχρι τότε για το τάδε μέρος» είναι σαν να προσκαλείς κλέφτες στο σπίτι σου! Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορείς να μοιράζεσαι φωτογραφίες από τις διακοπές σου. Απλά φρόντισε ότι ποστάρεις να είναι ορατό σε ένα γκρουπ ανθρώπων που εμπιστεύεσαι.

#4. Προσωπικές φωτογραφίες

Φαντάζομαι ότι δεν ανεβάζεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο Facebook ή το Instagram. Απέφυγε το ίδιο όμως και για το Messenger ή το Snapchat. Ο καθένας μπορεί να αποθηκεύσει αυτές τις φωτογραφίες και να τις χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θέλει!

#5. Αριθμό κάρτας ή άλλες πληροφορίες τέτοιου είδους

Ναι, κι όμως. Πολύς κόσμος ανεβάζει φωτογραφίες με τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας! Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι και εσύ ένας από αυτούς! Παρόλα αυτά, υπάρχουν και λιγότερο εμφανείς τρόποι με τους οποίους μπορείς να δώσεις πληροφορίες για τα οικονομικά σου. Για π.χ. την τράπεζα την οποία χρησιμοποιείς, τον μηνιαίο σου μισθό κτλ.