Μήπως να αρχίσεις να την κάνεις και εσύ;


O Ryan Holmes, είναι ιδρυτής μιας δημοφιλούς πλατφόρμας διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το όνομα αυτής Hootsuite. Για να φτάσει στην επιτυχία, χρειάστηκε χρόνο, κόπο αλλά και συνομιλίες με πολύ κόσμο. Για αυτές τις τελευταίες, γράφει στο inc και μοιράζεται μαζί μας μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, διαπίστωσε ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, είχαν την τάση να κάνουν μια ερώτηση η οποία αποτελείται από 4 λέξεις. 

"Πως μπορώ να βοηθήσω;"

Μέσα σε meeting rooms, σε καφετέριες, σε υποδοχές ξενοδοχείων, άκουγε πάντα αυτή την ερώτηση από ανθρώπους που ήταν πολυάσχολοι και επιτυχημένοι. 

Η άποψή του, μετά από αρκετά χρόνια που το ζει, είναι ότι μια τέτοια φράση καταφέρνει να χτίσει άμεσα εμπιστοσύνη μεταξύ δύο συνομιλητών. Λέγοντας "πώς μπορώ να βοηθήσω" έχεις ήδη παρακάμψει το στάδιο που θέλεις ο συνομιλητής σου να σου αποδείξει ότι αξίζει το χρόνο σου και την ίδια ώρα προτίθεσαι εσύ να κάνεις πράγματα. Με αυτό τον τρόπο, βάζεις και βάση για μελλοντική επαφή. Χτίζεις σχέσεις. 

Ο Holmes πιστεύει ότι ακριβώς αυτή η στάση μπορεί να είναι και ένας από τους λόγους που πέτυχαν τελικά αυτοί οι άνθρωποι. Πρόθυμοι να βοηθήσουν, ήρθαν πιο κοντά με τον κύκλο τους, έχτισαν δίκτυο και οδηγήθηκαν στην επιτυχία. 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/24439-i-erotisi-pou-kanoun-syxna-oi-epityximenoi-anthropoi