Ένα γρήγορο τρικ για να αποφύγεις τον.


Ένα γρήγορο τρικ για να αποφύγεις τον... κάδο.

Θέλεις να στείλεις ένα σημαντικό e-mail και προσπαθήσεις να μειώσεις στο ελάχιστο τις πιθανότητες να περάσει απαρατήρητο; Ώρα να αλλάξεις γραμματοσειρά!

Οι οικονομολόγος και συγγραφέας του "Messy: How To be Creative and Resilient in a Tidy-Minded World" πιστεύει ότι η χρήση των Comic Sans ή Monotype Corsiva, αναγκάζει τον αναγνώστη να δώσει μεγαλύτερη προσοχή. 

"Όταν διαβάζεις κάτι σε αυτές τις γραμματοσειρές - είναι άσχημο και δύσκολο και σου τραβάει την προσοχή. Όταν τραβήξει την προσοχή σου, μπαίνεις αμέσως στη διαδικασία της κατανόησης" αναφέρει χαρακτηριστικά στο Business Insider.

Ο Harford βασίζει τα λεγόμενα του και σε μια έρευνα που έχει γίνει από ψυχολόγους στο Princeton University. Μαθητές διαπιστώθηκε ότι τα πήγαν πολύ καλύτερα στα τεστ, όταν διάβαζαν την ύλη τους, σε περίεργες γραμματοσειρές. Αυτό σημαίνει ότι το όπλο "άσχημη γραμματοσειρά" μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για διάβασμα σε περίπτωση που είσαι σε κάποια σχολή. Αρκεί τα έγγραφα να είναι επεξεργάσιμα και να μπορείς να αλλάξεις τα κλασικά Times New Roman σε κάτι πιο... περίεργο. 

 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/23877-na-pos-tha-diavazoun-email-prosoxi-comicsans