Η τεχνολογία είναι παντού, αλλά εσύ είσαι κολλημένη με τη βιβλιοθήκη.


Η τεχνολογία είναι παντού, αλλά εσύ είσαι κολλημένη με τη βιβλιοθήκη... 

Η τεχνολογία τα έχει σαρώσει όλα στο πέρασμά της. Και ενώ τις περισσότερες φορές δεν αντιστέκεσαι, βλέποντας και τα οφέλη που έχει, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Να, όπως πχ τα βιβλία. Μπορεί η ζωή σου να έχει γεμίσει με οθόνες αλλά τα e-books δε μπορείς με τίποτα να τα συνηθίσεις. Αισθάνεσαι κάπως περίεργα και απορείς. Είσαι η μόνη;

Μάλλον όχι, είναι η απάντηση. Για την ακρίβεια, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το e-book δεν έχει τη δυναμική να ξεπεράσει το "πραγματικό" βιβλίο. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Συγκεκριμένα, από ποσοτικής άποψης, η πιο πρόσφατη καταγραφή από την Association of American Publishers, δείχνει μείωση του μεριδίου των e-book επί των συνολικών πωλήσεων βιβλίων. Η πτώση είναι 16,9% το εννεάμηνο του 2016, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το 2015. 

Και όχι, δεν έχει να κάνει με το ότι "είμαστε ακόμα η παλιά γενιά". Ούτε στους νέους και στα παιδιά, φαίνεται να πιάνει το e-book. Οι πωλήσεις το εννεάμηνο του 2016, έπεσαν σε αυτό το κοινό κατά 32,4% συγκριτικά με το 2015. 

Την ίδια στιγμή, το TOIBooks έκανε ένα poll στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες, τι προτιμούν: ψηφιακό ή παραδοσιακό βιβλίο. 82% απάντησαν το δεύτερο! 

Άρα, όχι... δεν είσαι η μόνη!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/23829-eisai-i-moni-pou-den-apolamvaneis-to-diavasma-me-e-book