Νέα έρευνα πιστοποιεί την ηρεμιστική δράση της και αποκαλύπτει τη σωστή δοσολογία του πιο απολαυστικού φυσικού ηρεμιστικού.


Νέα έρευνα πιστοποιεί την ηρεμιστική δράση της και αποκαλύπτει τη σωστή δοσολογία του πιο απολαυστικού φυσικού ηρεμιστικού.

Τόσα χρόνια μας προειδοποιούν ότι το να πέφτουμε με τα μούτρα στα μπισκότα και τα παγωτά είναι ένας κακός τρόπος αντιμετώπισης των κακώς κειμένων. Πιθανότατα, μάλιστα, να αυξάνει το στρες. Υπάρχει, ωστόσο, μια γλυκιά εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα που ονομάζεται σοκολάτα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική Journal of Proteome Research, τρώγοντας λίγα κομματάκια μαύρης σοκολάτας όποτε αισθάνεσαι ότι έχεις ξεπεράσει τα όριά σου, βοηθάς να χαλαρώσει το νευρικό σύστημά σου. Κατά τους ερευνητές δε, αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή. Τι είναι αυτά; Πολυφαινολικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι υπεύθυνες για το χρώμα των λουλουδιών και των καρπών, πολύ διαδεδομένες στα φυτά, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής και οι οποίες περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα -και, δυστυχώς, όχι στη γάλακτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εθελοντές με υπερβολικό άγχος, στους οποίους χορηγήθηκαν περί τα 50 γραμμ. μαύρης σοκολάτας την ημέρα, για δύο εβδομάδες, κατέβηκαν αισθητά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Αν, λοιπόν, νιώθεις το στρες να χτυπάει κόκκινο, η λύση είναι μία: ρίξ’το με... σοκολάτα!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/22153-agxonesai-na-giati-epivalletai-na-fas-sokolata