Το κατάλληλο άρωμα αρκεί για να δεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου πιο θετικά, υποστηρίζουν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες.


Το κατάλληλο άρωμα αρκεί για να δεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου πιο θετικά, υποστηρίζουν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες.

Έκτακτα νέα: όταν μυρίζεις κάτι ευχάριστο, φτιάχνει πιο γρήγορα η διάθεση σου από το να ακούσεις ένα αγαπημένο σου τραγούδι ή δεις μία αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες.

«Το οσφρητικό σύστημα μοιάζει με αυτοκινητόδρομο που οδηγεί κατευθείαν στο κέντρο των συναισθημάτων του εγκεφάλου, ενώ το οπτικό και το ακουστικό σύστημα μοιάζουν με επαρχιακούς δρόμους που χρήζουν συντήρησης», λέει ο Τσαρλς Γουαϊσόσκι, συμπεριφορικός νευροεπιστήμονας στο Κέντρο Μονέλ στη Φιλαδέλφεια.

Δεν σου αρκούν τα λόγια του;  Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο μυρωδιές που μας γεμίζουν χαρά είναι εκείνες των εσπεριδοειδών. Μάλιστα, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο βρήκε ότι το έλαιο λεμονιού μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να αυξήσει την έκκριση νορεπινεφρίνης, μίας ορμόνης που ρυθμίζει τη διάθεση.

Αν λοιπόν έχεις τις μαύρες σου, η λύση είναι μία, τονίζει ο Τ. Γουαϊσόσκι: μύρισε λίγο πορτοκάλι, λεμόνι, μάνγκο, λεβάντα ή τριαντάφυλλο.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/21394-na-pos-tha-ftiakseis-ti-diathesi-sou