Να πως θα αποφύγεις να βγεις εκτός προϋπολογισμού!


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα λαμπάκια έχουν ανάψει σε όλους τους δρόμους, οι βιτρίνες είναι στολισμένες και εσύ θέλεις να βγεις να πάρεις τα δώρα σου αλλά και να ψωνίσεις για τον εαυτό σου. Φυσικά και να το κάνεις, αλλά αν θες ο χρόνος να σε βρει με κάπως γεμάτη τσέπη, χρειάζεται να προσέχεις ώστε να μην παρασυρθείς και αγοράσεις πράγματα που δε σου χρειάζονται.

Στο Business Insider, διαβάσαμε απλά τρικ τα οποία θα σε βοηθήσουν να μη μείνεις ταπί. Ακολούθησε τις συμβουλές και σίγουρα θα αποφύγεις άσκοπες αγορές.

1. Τα 10 δευτερόλεπτα

Όταν είσαι σε ένα μαγαζί και ετοιμάζεσαι να αγοράσεις κάτι, κράτησε το στα χέρια σου για 10 δευτερόλεπτα.Ρώτα τον εαυτό σου αν πραγματικά χρειάζεσαι αυτό το αντικείμενο και επίσης αν τα λεφτά που θα χαλούσες για να το αποκτήσεις, θα μπορούσες να τα δώσεις για κάτι πιο χρήσιμο. 

2. Το τεστ του ξένου

Φαντάσου έναν άγνωστο να σου προσφέρει στο ένα χέρι το αντικείμενο και στο άλλο τα χρήματα που αξίζει. Αν θα διάλεγες τα χρήματα, τότε δεν έχεις λόγο να κάνεις την αγορά.

3. Κινήσου με ρευστά

Καλή η άνεση της πιστωτικής, αλλά σύμφωνα με έρευνα δε σε βοηθάει να εξοικονομήσεις χρήματα. Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι χρησιμοποιούν κάρτες χαλάνε πολλά περισσότερα από όσους εμμένουν στο ρευστό. Οπότε άσε την κάρτα στο σπίτι, πάρε μαζί σου τα λεφτά που θες να χαλάσεις και ως εκεί. Αν τα χαλάσεις όλα, ατύχησες, δεν έχεις άλλα λεφτά πάνω σου.

4. Κάνε ανάληψη αμέσως πριν βγεις για ψώνια

Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι χαλάνε ευκολότερα τα βρώμικα χρήματα από τα κολλαριστά, σπαρταριστά. Οπότε, κάνε ανάληψη, ξεχώρισε και βγες έξω με τα πιο φρέσκα χαρτονομίσματα.

5. Ψώνισε χωρίς παρέα

Όσο πιο πολύ κόσμος είναι μαζί σου στα ψώνια, τόσο πιο πιθανό είναι η τσέπη σου να αδειάσει γρηγορότερα.

6. Πήγαινε λιγότερη ώρα για ψώνια

Μην αφιερώνεις μια ολόκληρη μέρα στα ψώνια. Πες ότι θα το κάνεις για συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Όσο πιο πολλά μαγαζιά χαζεύεις τόσο πιο πιθανό είναι να ξοδέψεις χρήματα σε πράγματα που μάλλον δε χρειάζεσαι.