Να πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.


Να πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.

Δεν είναι μυστικό: η λίστα είναι ένας από τους πιο καλούς συμμάχους σου στο κομμάτι των υποχρεώσεων. Το να γράφεις αυτά που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα, σε βοηθάει να έχεις μια γενική εικόνα, να θέτεις προτεραιότητες και να απαλλαχτείς από το άγχος του μη ξεχάσεις κάτι σημαντικό.

Όμως, ακόμα και με λίστα, πολλές φορές τα πράγματα δε βγαίνουν. Η μέρα κυλάει και εσύ δεν έχεις καταφέρει παρά να σβήσεις ελάχιστα "to-do". Τι κάνεις; Αρχικά ψυχραιμία και σε δεύτερο στάδιο, αποφασίζεις να ακολουθήσεις το tip που θα σου πω στη συνέχεια. 

Από την επόμενη μέρα, φρόντισε στη λίστα σου να είσαι λεπτομερής. Αν πρέπει δηλαδή να πάρεις τηλέφωνο τον υδραυλικό, γράψε δίπλα το τηλέφωνο του. Αν πρέπει να κάνεις κάποια κατάθεση, γράψε όλες τις λεπτομέρειες. Όταν φτιάχνεις τη λίστα, έχεις ηρεμία και άρα δε σου είναι δύσκολο να προσθέσεις μερικές παραπάνω πληροφορίες. Αντίθετα, όταν η μέρα τρέχει, το μόνο που θες είναι να κάνεις τα πράγματα γρήγορα. Αν ακολουθήσεις το τρικ, θα δεις ότι πολλά πράγματα θα βγαίνουν σφαίρα! 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/21236-to-trik-gia-na-teleioneis-tis-douleies-sou-grigorotera