Οι επιστήμονες μας εξηγούν γιατί ο καλός σου κλείνει τα μάτια αμέσως μετά την… πράξη.


Οι επιστήμονες μας εξηγούν γιατί ο καλός σου κλείνει τα μάτια αμέσως μετά την… πράξη.

Σου έχει συμβεί και σίγουρα σε εκνευρίζει: μετά το υπέροχο, φανταστικό, ανυπέρβλητο σεξ που έκανες με τον καλό σου κι ενώ εσύ έχεις διάθεση για αγκαλιά και γλυκό κουβεντολόι, εκείνος σε εγκαταλείπει για την ακαταμάχητη αγκαλιά του Μορφέα.

Προτού εξαπολύσεις επίθεση στον καλό σου για αυτή του συνήθεια, να σε ενημερώσουμε ότι για όλα φταίει η προλακτίνη. Ποια είναι αυτή η… άγνωστη κυρία; Πρόκειται για μια ορμόνη η οποία λειτουργεί εξισορροπητικά στην δράση της ντομαπίνης, της ορμόνης που μας γεμίζει ενέργεια και μας κρατά σε εγρήγορση.

Μάλιστα, το ισχυρό φύλο απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες προλακτίνης αμέσως μετά τον οργασμό με αποτέλεσμα να ρίχνει απότομα την ενέργεια του καλού σου. Εντάξει, θα μας πεις αλλά αυτός δεν είναι ικανός λόγος. Και θα έχεις δίκιο. Ωστόσο, πέρα από προλακτίνη, ο οργανισμός του καλού σου παράγει ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, η οποία είναι γνωστή για τη χαλαρωτική δράση της. Έτσι, μετά το σεξ, ο καλός σου μετά το σεξ βρίσκεται σε κατάσταση ζεν. Αν μάλιστα έχετε επιλέξει να κάνετε σεξ με σβηστά τα φώτα, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για εκείνον μιας και ενεργοποιείται από τον οργανισμό του η απελευθέρωση της μελατονίνης, της ορμόνης που μας υπενθυμίζει πότε είναι ώρα για ύπνο.

Το αποτέλεσμα: όσο κι αν θέλει να μείνει ξύπνιος, μετά το τέλος της ερωτικής πράξης, ο καλός σου βάλλεται από τρεις ορμόνες, ο συνδυασμός των οποίων του δημιουργεί μια ακατανίκητη γλυκιά νύστα.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/20348-giati-koimatai-meta-to-seks