Υπάρχουν μερικά επαγγέλματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία. Μήπως να άλλαζες προσανατολισμό;


Οι περισσότεροι όταν κληθήκαμε να αποφασίσουμε για τις σπουδές και την καριέρα μας, σκεφτήκαμε πόσο μας αρέσει και πόσα λεφτά θα βγάζουμε. Όμως, υπάρχει ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που μάλλον δε λάβαμε υπόψη. Μερικά επαγγέλματα κάνουν κυριολεκτικά κακό στην υγεία. Μήπως η επιλογή σου σε καταστρέφει; Μήπως αγνοείς τους κινδύνους; Δες παρακάτω τη λίστα, όπως δημοσιεύτηκε στο ΤΙΜΕ και διαπίστωσε, ώστε να βάλεις μπροστά την πρόληψη. 

1. Αγροτικά
Οι αγρότες έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ασθένειες όπως λευχαιμία, λέμφωμα non - Hodgkin, πολλαπλό μυέλωμα, σάρκωμα μαλακών μορίων, καρκίνο στο δέρμα, στο στομάχι, στα χείλη, στον εγκέφαλο και στον προστάτη. Αυτά, λόγω των χημικών στα οποία εκτίθενται. 

2. Οικοδομή
Μικρές ίνες αμιάντου "κάθονται" επάνω στους πνεύμονες και δημιουργούν ουλές. Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση που ονομάζεται
αμιάντωση. 

3. Πυροσβεστική
Οι πυροσβέστες είναι 7 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή από ότι από εισπνοή καπνού. Αυτό οφείλεται στο στρες και στην κόπωση. 

4. Αεροπορία
Οι πιλότοι έχουν 25πλάσιο του κανονικού, ρυθμό εμφάνισης κακοήθους μελανώματος, της πιο θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος δηλαδή. Αυτό εικάζεται ότι οφείλεται εν μέρη στην ακτινοβολία αλλά επίσης και στον τρόπο ζωής τους  - πολλές ώρες ηλιοθεραπείας, αλλαγές ώρας.

5. Δουλειά γραφείου
Όσοι δουολεύουν στο γραφείο έχουν 82% πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, συγκριτικά με όσους περνάνε λιγότερο από 4 ώρες τη βδομάδα σε γραφείο. Ο λόγος, φυσικά η ακινησία.