Κάνε την καθημερινότητα στη δουλειά πιο εύκολη και αποδοτική με αυτά τα απλά τρικ.


Κάνε την καθημερινότητα στη δουλειά πιο εύκολη και αποδοτική με αυτά τα απλά τρικ.

Τώρα τελευταία νιώθεις αποσυντονισμένη και αποδιοργανωμένη στην δουλειά. Ακόμα περισσότερο: νιώθεις ότι κουράζεσαι κάνοντας τα πιο απλά πράγματα. Όπως και με τη γυμναστική, έτσι και η δουλειά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Για να γίνεις λοιπόν πιο αποδοτική και παραγωγική σε αυτήν δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις μερικά έξυπνα τρικ. Παρακάτω, μάλιστα, σου προτείνουμε τέσσερα κόλπα που ακολουθούν οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι.

#1. Παίρνουν πρωινό. Μπορεί να προσπερνάς το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και να πέφτεις κατευθείαν με τα μούτρα στη δουλειά. Η πείνα, ωστόσο, που νιώθεις μετά από μερικές ώρες μπορεί να σε αποσπάσει από αυτήν. Για αυτό λοιπόν και οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι ξεκινούν την εργασιακή ημέρα τους με ένα καλό πρωινό και σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο. Σε γενικές γραμμές, προτίμησε ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες (π.χ. ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης), το οποίο θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα.

#2. Καταπιάνονται πρώτα την πιο δύσκολη δουλειά τους.  Σε αντίθεση με αυτό που κάνει η πλειοψηφία, οι παραγωγικοί άνθρωποι στοχεύουν στο να ολοκληρώσουν την πιο δύσκολή και απαιτητική υποχρέωσή τους στην αρχή της ημέρας όταν το μυαλό τους είναι ακόμα καθαρό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ρίξουν τους ρυθμούς τους και να παραμείνουν παραγωγικοί μέχρι τέλος… του ωραρίου τους!

#3. Αναγνωρίζουν τον κόπο τους επιβραβεύοντας τον εαυτό τους. Ξέρεις τι κάνουν οι παραγωγικοί άνθρωποι όταν καταφέρνουν να φέρουν σε πέρας δύσκολο project; Επιβραβεύουν τον εαυτό τους. Δοκίμασε λοιπόν να κάνεις το ίδιο! Κάνε ένα διάλειμμα, ξαναγέμισε τις μπαταρίες σου απολαμβάνοντας ένα κομμάτι από το αγαπημένο σου γλυκό ή κάνε ένα σύντομο τηλέφωνο στην κολλητή ή τον καλό σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσεις τον εαυτό σου ένα καλό και ικανό κίνητρο για να είσαι πιο αποδοτική.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/20198-3-synitheies-ton-paragogikon-anthropon