Ο δρόμος για τη νέα επαγγελματική κάρτα σου περνάει από κάπου που μάλλον δεν είχες φανταστεί.


Ο δρόμος για τη νέα επαγγελματική κάρτα σου περνάει από κάπου που μάλλον δεν είχες φανταστεί.

Το ότι η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη στην ψυχολογία –πέρα από το κορμί μας- το ξέρεις ήδη. Κατ’αρχάς, μας χαλαρώνει, μας ηρεμεί και μας φτιάχνει τη διάθεση ενισχύοντας την παραγωγή και την απελευθέρωση ενδορφινών (των ορμονών της χαράς) από τον εγκέφαλό μας.

Από ό,τι φαίνεται όμως, η άσκηση φαίνεται να επιδρά και σε έναν ακόμη σημαντικό τομέα της καθημερινότητάς μας: αυτόν της παραγωγικότητας. Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupation and Environmental Medicine μάλιστα τονίζει ότι όταν βάζεις τα αθλητικά σου και παίρνεις τους δρόμους ή τους διαδρόμους, δεν κάνεις μόνο εσένα χαρούμενη αλλά και τον προϊστάμενό σου μιας και έτσι αυξάνεις την παραγωγικότητά σου κατά 15%! Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να το καταφέρεις αυτό είναι να γυμνάζεσαι 2,5 με 3 ώρες την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, οι ειδικοί εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων επηρέαζαν τις υποχρεώσεις τους στο γραφείο και διαπίστωσαν και κάτι ακόμα: η άσκηση δεν θα σε κάνει μόνο πιο παραγωγική – ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα και το ρυθμό μάθησής σου και θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου!

Ποιο είναι το συμπέρασμα λοιπόν; Ήρθε η ώρα να… τρέξεις –Λόλα– για την προαγωγή σου!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/20020-na-pos-tha-pareis-tin-proagogi-pou-theleis