Μια νέα έρευνα, δείχνει ότι το να δουλεύεις εκτός σπιτιού, μάλλον είναι καλύτερο.


Μια νέα έρευνα, δείχνει ότι το να δουλεύεις εκτός σπιτιού, μάλλον είναι καλύτερο.

Τώρα τελευταία που δουλεύεις από το σπίτι έχεις περισσότερα νεύρα με τον καλό σου και λιγότερη διάθεσή για σεξ; Είναι απόλυτα φυσιολογικό μιας και σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη τα άτομα που δουλεύουν από το σπίτι φαίνεται ότι κουράζονται περισσότερο, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από το Rensselaer Polytechnic Institute εξέτασε  300 εργαζομένους. Οι μισοί από αυτούς δούλευαν στο γραφείο και οι άλλοι μισοί από το σπίτι τους. Όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα επίπεδα της ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή τους δουλειάς, συνυπολογίζοντας σε αυτήν τις πιθανές αντιμαχίες με το σύντροφό τους, το 90% απάντησε ότι δε μπορεί να επιτύχει την ιδανική ισορροπία. Ακόμα περισσότερο, στην περίπτωση των ατόμων που δούλευαν από το σπίτι τα πράγματα φαίνονταν ιδιαιτέρως δυσοίωνα για την επίτευξη της τέλειας ισορροπίας.

Γιατί; Τα άτομα που δουλεύουν από το σπίτι κουράζονται περισσότερο κυρίως γιατί οι οικογενειακές υποχρεώσεις φαίνεται να έρχονται σε σύγκρουση με τη δουλειά και τα επαγγελματικά ωράρια τους. Οι ερευνητές μάλιστα τονίζουν ότι εν τέλει η έξοδος από το σπίτι φαίνεται να γεμίζει με ενέργεια τους εργαζομένους και, ταυτόχρονα, τους βοηθά να θέσουν ξεκάθαρα όρια ανάμεσα στη δουλειά και τις προσωπική ζωή μας. Επομένως, αν δεν έχεις πετύχει την τέλεια ισορροπία θα χρειαστεί να ψηφίσεις υπέρ του… γραφείου.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19909-na-giati-prepei-na-pigaineis-sto-grafeio