Μια νέα έρευνα θα σε πείσει να αφήσεις κάτω τη ξυριστική μηχανή.


Έστω ότι είσαι σε μια φάση που τίποτα δεν πάει καλά στα ερωτικά σου. Ψάχνεις μια κοπέλα για να περνάς ωραία τις μέρες σου μαζί της, αλλά τελικά όσο και να προσπαθείς, μετά από λίγο καιρό ξεμένεις και πάλι μόνος σου. Ως εδώ! Υπάρχει ένα δραστικό μέτρο που μπορεί να σου διώξει μακρυά τη μοναξιά: το (περιποιημένο) μούσι. 

Ναι, ναι, πάρα πολύ καλά διαβάζεις. Ένας καλός τρόπος να κάνεις ένα βήμα προς τις πιο σοβαρές σχέσεις στη ζωή σου, είναι να αφήσεις μούσι. Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Evolutionary Biology, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες με γένια καλύτερους για μεσοπρόθεσμες σχέσεις ενώ όσους έχουν μούσια ιδανικούς για μακροπρόθεσμες σχέσεις.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ειδικοί ζήτησαν από 8.520 γυναίκες να αξιολογήσουν διάφορους άντρες που έβλεπαν σε φωτογραφίες και να πουν ποιους προτιμούσαν για φλερτ και σχέσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα γένια έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην αξιολόγηση των γυναικών σχετικά με την αρρενωπότητα και την ελκυστικότητα.

Γενικά, πιο ελκυστικοί (ανεξαρτήτως πρόθεσης για σχέση ή όχι) ήταν οι άντρες με το "έντονο γένι", μετά οι άντρες με γένι και στη συνέχεια οι αξύριστοι και αυτοί που είχαν μούσι. Δες τη φωτογραφία:

 

ksyrisma.jpg 

 

Το γιατί υπάρχουν τέτοιες αποκλίνουσες επιδράσεις "παραμένει άλυτο", επισημαίνουν οι ειδικοί.