Μπορεί στη Φυσική να είναι νόμος, για τις σχέσεις, όμως, απάντηση δίνει πρόσφατη έρευνα.


Μπορεί στη Φυσική να είναι νόμος, για τις σχέσεις, όμως, απάντηση δίνει πρόσφατη έρευνα.

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου μετά από ένα ακόμα αποτυχημένο ή -ακόμα χειρότερα- μέτριο ραντεβού να σκέφτεται ότι τελικά μάλλον πρέπει να ψάξεις να βρεις την αρσενική εκδοχή σου; Αν ναι, σου έχουμε νέα: σε αντίθεση με αυτό που ενδεχομένως πιστεύεις αυτές τις εξάρσεις ναρκισσισμού δεν αποτελούν προϊόν της απογοήτευσης που σου προκαλεί ένα κακό ραντεβού – αντίθετα, η παραπάνω σκέψη είναι πέρα για πέρα φυσιολογική.

Σύμφωνα, μάλιστα, με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Social Psychology, οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε ένα ταίρι που να μας μοιάζει – κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές σχέσεις μας αλλά και για τις φιλικές και τις επαγγελματικές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές παρατήρησαν για χρόνια την αλληλεπίδραση μεταξύ ατόμων με αυξανόμενους βαθμούς οικειότητας (δηλαδή μεταξύ φίλων, ζευγαριών, και γνωστών). Στη διάρκεια της μελέτης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ζητούσαν από  τους συμμετέχοντες να τους αναφέρουν ποιες συμπεριφορές και αξίες και ποια χαρακτηριστικά προσωπικότητας είναι σημαντικά για εκείνους  στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων τους. Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν δημιουργήσει στενές σχέσεις και επαφές μοιράζονταν κοινές αξίες,  ενώ είχαν παρόμοια όνειρα, επιθυμίες και στάση ζωής. Αντίθετα, τα άτομα των οποίων η σχέση έμενε στα… τυπικά εμφάνιζαν σημαντικές αποκλίσεις στους παραπάνω άξονες.  

Με άλλα λόγια, τα ετερώνυμα έλκονται μεν - αλλά μόνο στη Φυσική!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/19773-telika-ta-eteronyma-elkontai