H ευτυχία δεν είναι γενετικά καθορισμένη.


H ευτυχία δεν είναι γενετικά καθορισμένη. Διάβασε επιστημονικούς τρόπους να την κατακτήσεις.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τεχνικές που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία, υποστηρίζει η ψυχολόγος Σόνια Λιουμπομίρσκι από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας:​

1. Να είσαι ευγνώμων. Εθελοντές, οι οποίοι έγραψαν επιστολές για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στα αγαπημένα τους άτομα, ανέφεραν ότι αισθάνονταν μετά πιο ευτυχισμένοι.

2. Να είναι ευχαριστημένη με όσα έχεις. Σύμφωνα με έρευνα, οι συμμετέχοντες που έγραφαν καθημερινά σε ημερολόγιο τρία καλά πράγματα που τους είχαν συμβεί, μάθαιναν μακροπρόθεσμα να εστιάζουν στους λόγους που έχουν να είναι ευτυχείς.

 3. Να κάνεις καλές πράξεις. Με το να βοηθάς τους άλλους, γνωστούς ή άγνωστους, φαίνεται ότι μπορείς να «τα βρεις» με τον εαυτό σου, τονίζουν οι ψυχολόγοι.

4. Να οραματίζεσαι ένα καλύτερο αύριο. Εθελοντές που εξασκήθηκαν για εβδομάδες στο να περιγράφουν στο ημερολόγιό τους πώς οραματίζονται το ιδανικό μέλλον, ένιωσαν να αυξάνεται σημαντικά το αίσθημα ευημερίας τους.

 5. Να εστιάζεις στα «δυνατά» σημεία σου. Αν, για παράδειγμα, απεχθάνεσαι τις επαγγελματικές συσκέψεις, συγκεντρώσου στο να κάνεις την ατμόσφαιρα πιο ανάλαφρη με το πηγαίο χιούμορ σου.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19691-na-pos-tha-eisai-panta-eftyxismeni