Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν τι θα σου χαρίσει έξτρα χαμόγελα.


Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν τι θα σου χαρίσει έξτρα χαμόγελα.

Είχες κακή ημέρα στο γραφείο; Μάλωσες με τον καλό σου ή πολύ απλά σου την σπάνε οι Δευτέρες;  Γράψε ένα ευχαριστήριο γράμμα και θα νιώσεις άμεση ευτυχία! Αυτό ήταν το συμπέρασμα σχετικής έρευνας του Πανεπιστημίου Kent State στο οποίο ζητήθηκε από φοιτητές να γράψουν ένα ευχαριστήριο γράμμα σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο στο τέλος της εξεταστικής περιόδου. Όσοι μάλιστα το έκαναν αυτό δήλωσαν πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή τους έως και 20% παραπάνω συγκριτικά με εκείνους που δεν έγραψαν… λέξη στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Κι αν το παραπάνω όφελος δεν σου είναι αρκετό για να πιάσεις μολύβι,  να σε ενημερώσουμε ότι άλλη έρευνα έχει ήδη αποδείξει πως η εκφραστική συγγραφή μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, τη λειτουργία των πνευμόνων και του ήπατος, να κατεβάσει την πίεση και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ευτυχίας.

Τι να κάνεις; Άρχισε να το κάνεις μόνη σου, ακόμα κι αν ο παραλήπτης δεν πάρει ποτέ το γράμμα του. Αρκεί εσύ να το πάρεις στα σοβαρά. Και μην φανταστείς ότι θα ξεμπερδέψεις με ένα βιαστικό e-mail ή sms. Οι ειδικοί πιστεύουν πως χρειάζεται να συγκεντρωθείς με ένα στυλό πάνω από το  χαρτί σου, αν θες να σου απορροφήσεις τα ζεστά συναισθήματα που βγάζεις. Με το γράψιμο έχεις το χρόνο να αναλογιστείς το δέσιμο που έχεις αναπτύξει με αυτούς τους ανθρώπους, να νιώσεις τυχερή που υπάρχουν στη ζωή σου και τελικά ακόμα πιο ευτυχισμένη όταν τελειώσεις με αυτά που είχες να τους πεις.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19610-etsi-tha-nioseis-kata-20-eftyxismeni