Κι όμως το έλλειμμα... μνήμης που εμφανίζεις αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα σου.


Κι όμως το έλλειμμα... μνήμης που εμφανίζεις αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα σου.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ το είπε πρώτος: τα όνειρά σου αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για το χαρακτήρα και τις κρυφές σου επιθυμίες. Αυτό για το οποίο δεν μας ενημέρωσε πότε – πολύ απλά γιατί δεν πρόλαβε να το ερευνήσει- είναι τι σημαίνει για το χαρακτήρα μας η «συνήθειά» μας να θυμόμαστε με τρομακτική ακρίβεια ή να τα ξεχνάμε εντελώς το επόμενο πρωί.  Ευτυχώς για εμάς, νέες έρευνες μας αποκαλύπτουν πώς η «μνήμη» των ονείρων μας συνδέεται με την προσωπικότητά μας.  Συγκεκριμένα:

* Αν δεν τα θυμάσαι ποτέ τα όνειρά σου: η λογική αποτελεί το ισχυρό σημείο σου. Μάλιστα, τα άτομα αυτά τείνουν να είναι πολύ πρακτικά και παραγωγικά σε επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με τις θετικές επιστήμες, υποστηρίζουν οι ειδικοί του εργαστηρίου Sleepworks στο Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ. Τέλος, αντίθετα με την κοινή αντίληψη, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις μνημονικές ικανότητες σου καθώς πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι τα άτομα που δηλώνουν ότι ονειρεύονται σπάνια, δεν φαίνεται να παρουσιάζουν έλλειμμα… μνήμης.

* Αν πάλι θυμάσαι τα όνειρά σου: Και μάλιστα με τρομακτική λεπτομέρεια, ενώ, τα ανακαλείς με τέτοια ένταση ώστε να μην μπορείς να ξεκαθαρίσεις αν ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού ή του πραγματικού, τότε αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι η απόλυτη χαλαρότητα.  Οι άνθρωποι που βλέπουν πολλά όνειρα είναι εξωστρεφείς, κοινωνικοί και αρκετά ασταθείς στις απόψεις τους. Έτσι, δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο καθώς η στάση τους απέναντι στη ζωή είναι πιο μετριοπαθής και συναινετική. Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς του εργαστηρίου Sleepworks, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές που σχετίζονται με την σχιζοφρένεια και την παράνοια.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19608-de-thymasai-pote-ta-oneira-sou-mathe-ti-simainei-gia-esena