Με κάτι τέτοια παίρνεις κάτω από τη βάση στην πρώτη εντύπωση.


Με κάτι τέτοια παίρνεις κάτω από τη βάση στην πρώτη εντύπωση.

H πρώτη εντύπωση μετράει πολύ. Δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη το έχει πει. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, είναι αρκετά έξυπνο εκ μέρους σου να μάθεις όλα εκείνα που σε αποτρέπουν από το να είσαι συμπαθής. To Business Insider έκανε τη λίστα και εμείς τη μοιραζόμαστε μαζί σου ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να σε κοιτάνε εξαρχής οι γύρω σου με στραβό μάτι. 

1. Τσεκάρισμα κινητού ενώ συζητάς
Το άτομο που έχεις απέναντι σου, χρειάζεται την προσοχή σου περισσότερο από κάποιον που μπορεί να σου μιλάει στο κινητό μια δεδομένη στιγμή. Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις για επείγοντα περιστατικά αλλά τις περισσότερες φορές μάλλον μπορείς και να ζήσεις χωρίς να τσεκάρεις το κινητό σου κάθε 2 δευτερόλεπτα και ενώ παράλληλα συζητάς με τον απέναντι σου. 

2. Διακόπτεις και δε ρωτάς
Ναι, είναι πολύ πιθανό να θες να εντυπωσιάσεις τη νέα σου παρέα αλλά προσπάθησε να συγκρατήσεις τον εαυτό σου από το να φλυαρήσεις για όλα όσα έχεις καταφέρει και το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η ζωή σου κλπ. Δώσε προσοχή, άκου τι λένε οι άλλοι. 

3. Δεν κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια
Είναι σημαντικό να διατηρείς οπτική επαφή όταν συναντάς κάποιον και του απευθύνεσαι. Δείχνει ότι έχεις τη διάθεση να επικοινωνήσεις και ότι ενδιαφέρεσαι για όλα όσα συζητούνται. 

4. Τελειώνεις τα e-mails με τελείες
Έρευνα που έγινε στο Binghamton University, διαπίστωσε ότι όταν απαντάς σε e-mail τελειώνοντας τις φράσεις σου με τελεία, ο παραλήπτης βρίσκει τα γραφόμενα σου λιγότερο ειλικρινή από ότι αν δεν έβαζες καθόλου τελείες. 

5. Ξεχνάς ονόματα
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Όσο χάλια μνήμη και να έχεις, το να μη θυμάσαι το όνομα αυτού που γνώρισες πριν από 10 λεπτά, μεταφράζεται στον εγκέφαλο του συνήθως ως αδιαφορία προς το πρόσωπο του. 

6. Φέρεσαι άσχημα στους σερβιτόρους
Μπορεί να είσαι τέλεια απέναντι στο νέο σου συνεργάτη, αλλά αν η συμπεριφορά σου στον σερβιτόρο που σας φέρνει τον καφέ ή το φαγητό είναι απαίσια, θα  μετρήσει κατά σου. Δικαίως!
 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/19419-6-symperifores-pou-kanoun-tous-allous-na-se-antipathisoun