Όχι, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.


 

 

Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Η απόρριψη είναι κάτι που έχει πληγώσει αρκετές φορές τον καθέναν από εμάς, είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό όνειρο που πήγε στραβά, είτε για έναν έρωτα που δεν εξελίχθηκε όπως τον φανταστήκαμε. Μάντεψε, όμως; Υπάρχει τρόπος να μην σε πάρει από κάτω. Αρκεί να θυμάσαι τις 4 παρακάτω αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να δεις την κατάσταση... αλλιώς.

1. Όλους μας έχουν απορρίψει. Ναι, αυτό πρέπει να σκέφτεσαι. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που να τον αγαπούν, να τον θαυμάζουν και στην τελική να τον... γουστάρουν οι πάντες. Οπότε, εστίασε σε αυτούς που στα αλήθεια νοιάζονται για σένα κι άσε τους υπόλοιπους απ' έξω.

2. Η ζωή συνεχίζεται. Ειδικά αν μιλάμε για μία απόρριψη ερωτικής φύσεως, ίσως αισθανθείς πολύ έντονα ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ να γυρίσεις την σελίδα. Αυτό όμως που σήμερα σε πονάει τόσο πολύ, αύριο θα μοιάζει πολύ πιο ασήμαντο και μικρό. Όλα αυτά, αν θυμάσαι πάντα ότι δεν πρέπει ποτέ (μα ποτέ) να βασίζεις στην ευτυχία σου στην συμπεριφορά, τις αποφάσεις και την γνώμη κάποιου άλλου.

3. Σεβάσου την επιλογή των άλλων. Η άρνηση, το να μην μπορείς να χωνέψεις με τίποτα, δηλαδή, ότι κάποιος σε απορρίπτει, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Όπως σε σένα δεν αρέσουν όλοι, έτσι δεν γίνεται να αρέσεις κι εσύ σε όλους. Τόσο απλό. Οπότε, απλώς δέξου το και πήγαινε παρακάτω.
 
4. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις χρόνο από τη ζωή σου περιμένοντας κάποιον να αλλάξει γνώμη. Όταν κλείνει μια πόρτα, μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο που θα σε κάνει να δεις έναν άλλο δρόμο, μία νέα προοπτική και τελικά μία καλύτερη... θέα.