Ποιος μίλησε για μοναξιά;


Όλοι σού λένε ότι τα φοιτητικά σου χρόνια είναι τα ωραιότερα της ζωής σου. Άντε όμως να τους πιστέψεις όταν μόλις έχεις χωρίσει και κλαις με μαύρο δάκρυ. Πίστεψέ μας, όμως, έχεις όλη σου τη ζωή μπροστά για να δεσμευτείς ξανά (με τον ίδιο ή με κάποιον άλλο που θα σου ταιριάζει περισσότερο). Αν, λοιπόν, δεν μπορείς να αποφύγεις ένα χωρισμό, χαλάρωσε και απόλαυσε την ελευθερία σου. Σε αυτή τη φάση, έχεις πολλούς καλούς λόγους να το κάνεις.  

1. Έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πολύ περισσότερους άντρες από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής σου: Τώρα μπορείς να λες «ναι» σε όλες τις προσκλήσεις για πάρτι, συναυλίες και ποτά με φίλους, ουσιαστικά μπορείς να βγαίνεις κάθε βράδυ και να γυρίζεις όποια ώρα θέλεις, αφού δεν χρειάζεται την επόμενη ημέρα να ξυπνήσεις από τα χαράματα για να πας στη δουλειά. Επιπλέον, σε αυτή τη φάση είσαι περιζήτητη: είσαι νέα, όμορφη, ξέρεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου καλύτερα από τότε που ήσουν μαθήτρια και να φλερτάρεις με περισσότερο θάρρος.  

2. Οι φίλες σου είναι επίσης ελεύθερες: Υπάρχει πάντα παρέα διαθέσιμη για βόλτα ή απλά για κουτσομπολιό και χαλαρή ταινία στο σπίτι. Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και πιο πολλές θα αρχίσουν να «αποκαθίστανται» (τι λέξη κι αυτή). Αυτή, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να ζήσεις τρελές εμπειρίες μόνο με τις φίλες σου, από ένα ξενύχτι με πάρα πολύ ποτό μέχρι τον καλοκαιρινό γύρο της Ευρώπης με τρένο.

3. Δεν θα έχεις κανέναν άντρα να σε περιορίζει: Θέλεις να πεταχτείς για ένα Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ή να κάνεις bungee jumping; Κανένα πρόβλημα! Κάνε το, τώρα! Φαντάσου τώρα να είχες κάποιον να σου γκρινιάζει και να πρέπει να τον πείσεις να σε αφήσει να κάνεις ένα ταξίδι ή να πας σε μια συναυλία…

4. Θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου: Όταν είμαστε σε σχέση κάνουμε συχνά το λάθος, ίσως χωρίς να το συνειδητοποιούμε, να αφήνουμε τον σύντροφό μας να αποφασίζει ποια ταινία θα δούμε, ποια μουσική θα ακούσουμε, πού θα βγούμε για βράδυ, ακόμη και ποια θα είναι η παρέα μας. Η ελευθερία σου, σε συνδυασμό με τον άφθονο ελεύθερο χρόνο των φοιτητικών χρόνων σου, θα σου δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά χόμπι και στιλ ζωής και να καταλήξεις σε εκείνα που σου ταιριάζουν πραγματικά και όχι σε όποια διαλέγει ο εκάστοτε σύντροφός σου.