Μην το πάρεις στραβά...


Μην το πάρεις στραβά...

 

 

Ο χωρισμός μοιάζει με έναν τυφώνα που σε χτυπάει, χωρίς προειδοποίηση. Σε αιφνιδιάζει. Μια καταιγίδα φόβου, αμφιβολίας, σύγχυσης, θυμού, απόρριψης και θλίψης. Είτε επέλεξες εσύ η ίδια τη μοναξιά, είτε σου ζήτησε ο σύντροφός σου να μείνετε χώρια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το ζήτημα είναι: ποιο είναι το επόμενο βήμα; Με όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, δύσκολο να φανταστείς την εικόνα μιας νέας ζωής, αλλά όχι ακατόρθωτο.

 

Εδώ θα βρεις 4 τρόπους για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος σου μετά το χωρισμό – εκδίκηση για τον πρώην- που δεν είναι άλλος από την προσωπική σου ευτυχία.

 

1. Θέσε την ευτυχία ως το μοναδικό, απόλυτο, θετικό στόχο σου, ώστε να αποκτήσεις κίνητρο για να κινηθείς προς αυτόν πιο γρήγορα και μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε αποσπάσει από αυτόν. Προχώρησε με ελπίδα. Σύντομα, θα δεις πως παίρνεις καλύτερες και πιο ποιοτικές αποφάσεις ζωής, που σε ικανοποιούν αγγίζοντας το 100% των αναγκών σου.

 

2. Αποδέξου τη συναισθηματική κατάσταση που σου δημιούργησε το απρόσμενο τέλος σας. Τα αισθήματα είναι αληθινά και πρέπει να τα νιώσεις, να το ζήσεις, για να καταφέρεις να ξεπεράσεις αυτό που σε βασανίζει. Ο πόνος άλλωστε είναι αναπόφευκτος, αλλά η ταλαιπωρία προαιρετική.

 

3. Αναγνώρισε και εκτίμησε οτιδήποτε σε καθιστά χαρούμενη, ακόμα και μέσα στη θλίψη σου. Θα μπορούσε να είναι μια δραστηριότητα, το γέλιο ενός παιδιού ή τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Βρες τους μικρούς αυτούς θησαυρούς και εναπόθεσε επάνω τους τις ελπίδες σου.

 

4. Δημιούργησε ένα όραμα με θετικό πρόσημο για το μέλλον σου, το δικό σου παραμυθότοπο. Τι υπάρχει μέσα σε αυτόν; Ποια χρώματα κι αρώματα; Πώς είναι η μορφή σου μέσα σε αυτόν; Τι ζητάς από τη ζωή; Ενίσχυσε την εικόνα αυτή κάνοντας την μια μικρογραφία, όπως, για παράδειγμα, με ένα κολλάζ φωτογραφιών που αντιπροσωπεύουν τη χαρά σου.

 

Περισσότερα παρόμοια άρθρα μπορείς να βρεις στο www.allyou.gr