Σε τροχιά επανασύνδεσης.


Σε τροχιά επανασύνδεσης.



Από τις σχέσεις δεν λείπουν οι καβγάδες, οι τσακωμοί και οι χωρισμοί. Ορισμένες φορές ένα διάλειμμα στη σχέση, μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό, μπορεί όμως και στην επανασύνδεση. Δεν είναι απαραίτητα κακό να απομακρυνθείς από την σχέση που έχεις για κάποιο διάστημα. Συνήθως δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις στο γιατί ή στο πως χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Πάντως, αν και οι δύο αποφασίσουμε να είμαστε πάλι μαζί, δεν σημαίνει πως το γυαλί δεν ξανά κολλάει... Αφού έχουμε πάρει τον χρόνο που χρειαζόμαστε και αποφασίσουμε να είμαστε με τον σύντροφό μας, η σχέση μας οικοδομείται από την αρχή. Είμαστε πλέον σίγουρες πως η καρδιά μας, ανήκει σε εκείνον και η δική του σε εμάς.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που μας μαθαίνει η... δεύτερη ευκαιρία:

1. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σε μία επανασύνδεση, σίγουρα προσπαθούμε περισσότερο και είμαστε πιο αληθινοί. Δεν φοβόμαστε να εκφραστούμε.

2. Μετά από συζήτηση και τον εντοπισμό των προβλημάτων, η σχέση μπορεί να γίνει πιο ισχυρή. Ξέρουμε τι πήγε στραβά και το διορθώνουμε.

3. Η σχέση μας θα έχει μία σαφή κατεύθυνση. Ερωτήματα του τύπου «που βαδίζουμε» ή «τι κάνουμε μαζί» πλέον δεν θα μας προβληματίζουν. Η κατεύθυνση της σχέσης ξεκαθαρίζει και ορίζεται.

4. Μαθαίνουμε να εκτιμάμε αυτό που χάσαμε. Δυστυχώς, εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε και εκτιμάμε. Οπότε, προσπαθούμε περισσότερο για το καλύτερο της σχέσης.

5. Συνειδητοποιούμε τι πραγματικά σημαίνει δέσμευση, σχέση, συντροφικότητα.

6. Δίνουμε σημασία στο τι πραγματικά έχουμε ανάγκη. Ξέρουμε τι θέλουμε, το λέμε, επικοινωνούμε.

 

Περισσότερα παρόμοια άρθρα μπορείς να βρεις στο www.allyou.gr